Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2011 / September / Uitreiking Koninklijke onderscheiding te IJzendijke

Uitreiking Koninklijke onderscheiding te IJzendijke

Wnd. burgemeester Jacques Suurmond reikte op zaterdag 17 september, namens Hare Majesteit, de Koningin der Nederlanden, een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer Antoine Boerman tijdens de jaarlijkse feestmiddag/-avond van de vrijwillige brandweer van de gemeente Sluis, groep IJzendijke.

De heer Boerman is werkzaam als grondwerker bij de firma H4A Bouw en Infra te Sas van Gent. Sinds 1 maart 1987 tot heden is de heer Boerman vrijwillig brandweerman bij het korps Sluis, groep IJzendijke met als functie brandwacht 2e klas zonder ademlucht. Hij is brandweerman in hart en nieren, maar ook een zeer gewaardeerde sociale collega in de groep en inzetbaar voor vele doeleinden.

 

Sinds 1987 stelt de heer Boerman zich de hele dag beschikbaar voor allerlei hand- en spandiensten tijdens de Folkloristische Dag IJzendijke. Dit varieert van het helpen klaarzetten en opruimen van de Markt en omliggende straten tot het verkeer begeleiden naar hun parkeerplaats. Sinds 1997 is de heer Boerman vrijwilliger en sinds 2001 is hij één van de vaste medewerkers van de Stichting Internationale Trekpaardenkeuring IJzendijke. Een evenement, dat eens in de vier jaar plaatsvindt, volgend op de (jaarlijkse) Folkloristische Dag IJzendijke, waarbij honderden paarden op de Markt worden gekeurd. Het helpen oplossen van ontelbare voorkomende zaken is bij de heer Boerman in goede handen. Hij zorgt ervoor dat alles onopgemerkt en naar behoren gerealiseerd wordt.

 


Uitgelicht


Zoeken