Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2011 / November / Aanvraagmiddag legitimatiebewijzen senioren 70+ op locatie

Aanvraagmiddag legitimatiebewijzen senioren 70+ op locatie

Een paar keer per jaar gaan medewerkers van de gemeente Sluis naar de woonzorgcentra.

Daar kunnen inwoners van 70 jaar en ouder ter plekke hun legitimatiebewijs laten vervangen. Zowel de bewoners van de woonzorgcentra als 70+’ers die in dezelfde kern zelfstandig wonen, kunnen van deze service gebruik maken. In november zijn er weer ‘senioren-aanvraag-middagen’. Wie voor vervanging in aanmerking komt, krijgt van de gemeente vooraf schriftelijk bericht.

Wanneer en waar kunt u terecht?

Datum                                    Locatie                      Plaats                         Tijd

Maandag 14 november          Rozenoord                 Sluis                            14.00 - 16.00 uur

Dinsdag  15 november          Coensdike                  Aardenburg                 10.00 - 12.00 uur

Dinsdag 15 november           Emmaus                     IJzendijke                     14.00 - 16.00 uur

Donderdag  17 november      Hooge Platen             Breskens                     13.30 - 16.00 uur

In Rozenoord, Coensdike en Emmaus kan men de nieuwe documenten een week later weer ophalen. De documenten die zijn aangevraagd in de Hooge Platen kunnen worden opgehaald op donderdag 1 december.

Wat heeft u voor de aanvraag nodig?

Voor het aanvragen van een nieuw legitimatiebewijs moet u meenemen:

-       Uw oude paspoort of identiteitskaart. Als u zowel een identiteitsbewijs als paspoort heeft, dan dient u beide mee te nemen.

-       Een recente pasfoto. U kunt ook tijdens de senioren-aanvraag-middag een pasfoto laten maken. Er komt een fotograaf die de pasfoto’s maakt voor gebruikelijke tarieven. De pasfoto moet voldoen aan de geldende eisen. Deze eisen kunt u opvragen via www.gemeentesluis.nl of bij de afdeling Publiekszaken, tel. 0117 - 457 000.

-       Contant, gepast geld, om de kosten van een nieuw legitimatiebewijs te betalen. Een identiteitskaart kost € 42, 40 en een paspoort € 50,15. Pinnen is niet mogelijk.

Het blijft uiteraard ook voor senioren mogelijk om een nieuw legitimatiebewijs aan te vragen in het Klanten Contact Centrum, Nieuwstraat 22 in Oostburg.

Europese projecten