Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2011 / Juni / Fijn dat we u (beter) hebben leren kennen tijdens het Open Huis!

Fijn dat we u (beter) hebben leren kennen tijdens het Open Huis!

Op woensdag 15 juni heeft de gemeente Sluis haar deuren opgezet tijdens het Open Huis. Aanleiding hiervoor was de verbouwing van het gemeentehuis. Iedereen werd in de gelegenheid gesteld om (nader) kennis te maken met het bestuur, de ambtenaren, onze taken, diensten en initiatieven. Veel burgers, van jong tot oud, kwamen een kijkje in het gemeentehuis en achter de schermen!

Het thema van het Open Huis, ‘Bij mij in de straat’, is door kunstenaar Eric van Rootselaar, in beeld gebracht. Immers, als we een willekeurige straat in gedachten nemen, hebben of krijgen de bewoners ongetwijfeld - om uiteenlopende redenen - met de gemeente te maken. Aan de hand van deze straat hebben wij laten zien wat de gemeente doet en voor haar inwoners kan betekenen. Dit thema liep als een rode draad door de dag.

 

Het vernieuwde gemeentehuis was speciaal voor het Open Huis versierd met tekeningen en burgemeesterskettingen. Basisschoolleerlingen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar hebben ‘hun’ gemeente Sluis getekend. Het was opvallend te zien hoe gewenst een pretpark in de Sluise contreien is… Maar we hebben ook een centraal gelegen meidenwinkel gezien en een gemeente Sluis zoals dat volgens een voetbalfan ingericht moest worden. Barcelona en Milaan lagen op deze tekening ineens in West Zeeuws-Vlaanderen! De kinderen in de leeftijd van 2,5 tot en met 6 jaar hebben prachtige burgemeesterskettingen gemaakt. Wat een feest was het om ze op te hangen en het gemeentehuis ermee te versieren. We laten alles nog een paar weken hangen zodat u de kleurrijke kunstwerken nog kunt bewonderen.

 

Mede dankzij uw interesse in het vernieuwde gemeentehuis, het bestuur, de ambtenaren en de overheidstaken was het Open Huis op woensdag 15 juni een zeer geslaagde dag. Het was fijn u zo massaal te mogen ontvangen, met u te praten en u onze aanpak en werkvelden uit te leggen.

 

 


Tijdens het Open Huis kon u meedoen aan verschillende quizzen. De uitslagen zijn inmiddels bekend en vindt u hieronder. De winnaars zijn op de hoogte gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uitgelicht


Zoeken