• Extra afvaarten i.v.m. festival Onderstroom Vlissingen
    27 juni 2011
    Van 7 t/m 10 juli wordt in Vlissingen het festival Onderstroom gehouden. Dit festival is gratis toegankelijk en trekt veel bezoekers, ook uit (West) Zeeuws-Vlaanderen. Daarom heeft de organisatie gezorgd voor een extra afvaart van het fiets-/voetveer op 7, 8 en 9 juli van Vlissingen naar Breskens om 22.55 uur. Kijk voor meer informatie over het festival op www.onderstroom.info.
  • Start werkzaamheden Baanstpolder
    27 juni 2011
    De verkoop van de woningen in het project Strandpark Nieuwvlietbad in de Baanstpolder bij Nieuwvliet loopt voorspoedig. Daarom starten de bouwwerkzaamheden direct na de zomer (bouwvakvakantie). Op maandag 27 juni a.s. start echter al het transport van bouwmaterialen voor de infrastructuur. In de periode van 27 juni t/m 5 juli zal dit overlast veroorzaken op de route, startend ten oosten van Groede, Noordweg, Havendijk, Puijendijk, Zeeweg en verder in Nieuwvliet: Baanstpoldersedijk, Nooddijk, Bavodijk, ’s Gravelaarsweg, Catsweg, hoenderweg.
  • Informatie over werkzaamheden Cadzand-Bad
    22 juni 2011
    Op woensdag 21 juni zijn de inwoners en ondernemers van Cadzand tijdens een informatieavond geinformeerd over de ontwikkelingen rond de kwaliteitslag in de badplaats.
  • Denk mee over de toekomst van de basisscholen
    21 juni 2011
    In de gemeente Sluis worden steeds minder kinderen geboren. Dit heeft gevolgen voor de basisscholen in de kernen. De gemeente Sluis nodigt daarom alle inwoners uit om mee te denken over kansen en mogelijkheden tijdens de onderwijsbijeenkomst ‘Minder kinderen, minder scholen?’. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 juni van 19.30 tot 22.00 uur op het Zwin College in Oostburg.
  • Afscheid burgemeester Jaap Sala
    21 juni 2011
    Op 17 juni jl. nam burgemeester Jaap Sala afscheid van de gemeente Sluis. Per 1 juli maakt hij, na een periode van 8 jaar als burgemeester van Sluis, gebruik van de FPU-regeling. In het gemeentehuis in Oostburg werd voor genodigden een “academische zitting” gehouden met als titel “Drie toekomstvisies van inspirators”. Aansluitend vond een receptie plaats voor genodigden en andere belangstellenden. Donderdagavond nam de burgemeester officieel afscheid van de gemeenteraad met de overhandiging van de voorzittershamer aan de wnd. raadsvoorzitter en de ambtsketen aan de loco-burgemeester.
  • Installatie waarnemend burgemeester Jacques Suurmond
    21 juni 2011
    Op 1 juli a.s. wordt de heer Jacques Suurmond officieel beëdigd en geïnstalleerd tot waarnemend burgemeester van Sluis door de Commissaris van de Koningin in Zeeland, mevrouw Karla Peijs. Dit gebeurt tijdens een openbare buitengewone vergadering van de gemeenteraad in de tijdelijke raadzaal van het gemeentehuis te Oostburg om 15.00 uur. De heer Suurmond volgt burgemeester Jaap Sala op die per 1 juli gebruik maakt van de FPU-regeling.
  • Honden- en paardenpoep
    21 juni 2011
    De gemeente ontvangt geregeld klachten over honden- en paardenpoep op ongewenste plaatsen. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat hondenpoep genoteerd staat in de top vijf van de grootste irritaties in Nederland. Op dit gebied zijn regels vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Sluis (APV) maar veel hangt af uiteraard af van het gedrag van de eigenaren van de viervoeters.
  • Schoondijkse tuin de mooiste van Nederland
    21 juni 2011
    De tuin van de familie Jacobse in Schoondijke is door de bezoekers van de website van Tuinadvies uitgeroepen tot de mooiste van Nederland. De Schoondijkse tuin werd gekozen uit 89 ingeschreven tuinen. Burgemeester Jaap Sala bezocht de tuin om de eigenaar te feliciteren met de uitverkiezing.
  • Wegwerkzaamheden Oude Rijksweg Breskens
    21 juni 2011
    Maandag 27 juni t/m vrijdag 15 juli wordt in opdracht van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen een deklaag van asfalt aangebracht op een gedeelte van de Oude Rijksweg te Breskens. De weg is gedurende drie weken afgesloten voor al het doorgaand autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid. De tijdelijke verkeersroute kunt u raadplegen via www.gemeentesluis.nl.
  • Fijn dat we u (beter) hebben leren kennen tijdens het Open Huis!
    20 juni 2011
    Op woensdag 15 juni heeft de gemeente Sluis haar deuren opgezet tijdens het Open Huis. Aanleiding hiervoor was de verbouwing van het gemeentehuis. Iedereen werd in de gelegenheid gesteld om (nader) kennis te maken met het bestuur, de ambtenaren, onze taken, diensten en initiatieven. Veel burgers, van jong tot oud, kwamen een kijkje in het gemeentehuis en achter de schermen!
  • ZVA verkeersmaatregelen
    16 juni 2011, pdf, 658KB
  • Open Dag: 15 juni
    14 juni 2011
    De renovatie van het gemeentehuis is afgerond en het eindresultaat willen we u graag laten zien. Daarom zetten we onze deuren open op woensdag 15 juni 2011. Op deze dag staan er gastvrouwen en -heren voor u klaar om een rondleiding door het gemeentehuis te verzorgen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf op verkenning gaan. Naast kennismaken met de aanwezige bestuurders en ambtenaren worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Wat mag u tijdens het Open Huis zoal verwachten? Hieronder volgt een greep uit het programma. We vertellen nog niet alles… dus (h)ope(n)lijk tot ziens op woensdag 15 juni!