Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2011 / December / Pas op voor onbetrouwbare acquisitie

Pas op voor onbetrouwbare acquisitie

De gemeente heeft signalen gekregen dat er bureaus actief zijn die telefonisch advertenties werven en zelfs om geld vragen. Onterecht wordt daarbij de indruk gewekt dat er wordt samengewerkt met de gemeente. Momenteel wordt er geen acquisitie gepleegd namens de gemeente en wij vragen burgers nooit om financiële bijdragen voor projecten.

Advertenties

De gemeentegids die jaarlijks verschijnt, wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties van bedrijven en instellingen. Incidenteel brengt de gemeente themakranten uit die worden bekostigd door advertentie-inkomsten. Om het adverteren voor ondernemers interessant te houden, gebeurt dit voornamelijk bij drukwerk dat wat langer bewaard wordt en niet te vaak. De gemeente is ook zeer zorgvuldig in de selectie van de acquisitiebureaus waarmee wordt samengewerkt. Voor de gemeentegids werkt de gemeente samen met FMR Producties uit Den Helder. FMR Producties en andere bedrijven die advertenties werven voor publicaties van de gemeente, krijgen een ondertekende aanbevelingsbrief van het college om aan te tonen dat zij met de gemeente samenwerken. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de afdeling Bestuursondersteuning (Communicatie) via tel. 0117 - 457 123.

Financiële bijdragen

Inwoners, forenzen en bedrijven in de gemeente krijgen jaarlijks in februari/maart een aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Verder kan het gebeuren dat u een rekening krijgt voor producten of diensten die door de gemeente aan u zijn geleverd. De gemeente vraagt nooit aan burgers om financiële bijdragen voor plannen in de kernen.

Meld verdachte situaties

Als u twijfelt of een telefoontje echt van de gemeente afkomstig is, kunt u altijd even contact met ons opnemen via tel. 0117 - 457 000. U helpt ons hiermee om te proberen deze praktijken te stoppen en anderen te waarschuwen.

Europese projecten