Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2011 / Augustus / Bestuurders bezoeken nieuwe strandposten en brandweervoertuig

Bestuurders bezoeken nieuwe strandposten en brandweervoertuig

Op 22 augustus brachten wnd. burgemeester Jacques Suurmond en wethouder Peter Ploegaert (portefeuillehouder Toerisme) een bezoek aan de nieuwe strandposten in Groede en Breskens.

De strandwachten hebben hen bijgepraat over hun werkzaamheden op de nieuwe strandposten en een toelichting gegeven over het nieuwe brandweervoertuig dat ingezet kan worden voor het uitvoeren van de strandbewakingstaken.

 

Eind juni zijn twee mobiele strandposten geplaatst bij Groede (nabij strandpaviljoen Puur) en Breskens (nabij strandpaviljoen ’t Halve Maentje). Hierbij is nadrukkelijk gelet op locaties en kwaliteit. In samenwerking met de RSG Safety werd een programma van eisen opgesteld en een aanbestedingsprocedure opgestart. Functionaliteit en herkenbaarheid waren hierbij van groot belang. Er is een kwaliteitsslag gemaakt in huisvesting voor de strandwachten en zo ook een verbetering van de service richting badgasten. In Groede is de strandpost in overleg met waterschap Scheldestromen hoger en verder naar achteren geplaatst om het uitzicht vanaf de terrassen van het strandpaviljoen niet te belemmeren. Vanaf deze plaats kan ook een groter strandgedeelte worden overzien, wat de strandveiligheid ten goede komt. De voorzieningen worden jaarlijks geplaatst van 1 mei tot 1 oktober.

 

Ter verbetering van de kwaliteit van de strandbewaking is verder een strandvoertuig aangekocht dat in het strandseizoen kan worden ingezet om mensen in veiligheid te brengen of ambulancepersoneel ter plaatse te brengen. Hierdoor zijn de strandwachten niet meer afhankelijk van een strandpaviljoenhouder voor het gebruik van een voertuig bij calamiteiten. Verder kan het voertuig een motorspuitaanhanger vervoeren en zo ook zeewater kan oppompen voor bluswerkzaamheden door de brandweer.

 

Beide investeringen hebben plaatsgevonden in het kader van het Interreg project 120 km kustkwaliteit.

 


Uitgelicht


Zoeken