Augustus

• Herinrichting openbaar groen Sluis, Retranchement en Sint Anna ter Muiden
    31 augustus 2011
    De gemeente gaat het openbaar groen in de kern Sluis aanpakken. Dit omdat het groen verouderd is en vanwege veranderende wetgeving op het gebied van onkruidbestrijdingsmiddelen.
  • Gebeurtenis Banckertlaan Breskens
    27 augustus 2011
    Wnd. burgemeester Jacques Suurmond heeft de bewoners van de Banckertlaan en omgeving in Breskens geinformeerd over de trieste gebeurtenissen van vanmorgen, waarbij een 35-jarige vrouw door geweld om het leven is gekomen.
  • Wielrenster Irma van Duyn gehuldigd
    23 augustus 2011
    Wielrenster Irma van Duyn sleepte op 1 juli jl. in Athene een bronzen medaille in de wacht op de tienkilometertijdrit van de Special Olympics Summer Games.
  • Bestuurders bezoeken nieuwe strandposten en brandweervoertuig
    23 augustus 2011
    Op 22 augustus brachten wnd. burgemeester Jacques Suurmond en wethouder Peter Ploegaert (portefeuillehouder Toerisme) een bezoek aan de nieuwe strandposten in Groede en Breskens.
  • Bord Turkeye in Turkije
    23 augustus 2011
    Net als bij alle andere kernen en buurtschappen in de gemeente Sluis, staat ook bij Turkeye (nabij IJzendijke) een plaatsnaambord.
  • Naaktrecreatie enkel toegestaan op aangeduide locaties in Sluis
    23 augustus 2011
    Naaktrecreatie als bedoeld in artikel 430a Wetboek van Strafrecht op grond van artikel 5.8.1. lid 1 Algemene Plaatselijke Verordening is uitsluitend toegestaan tussen de paalhoofden 20 en 23 (Walendijk) te Groede.
  • Openbare vergadering Welstandscommissie
    15 augustus 2011
    De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op donderdag 25 augustus 2011 een openbare vergadering.
  • Raad voor maatschappelijke en demografische ontwikkeling gemeente Sluis
    09 augustus 2011
    De voorzitter van de Raad voor maatschappelijke en demografische ontwikkeling (RMDO) maakt bekend dat de geplande 36e (openbare) vergadering op 19 augustus 2011 om moverende redenen niet doorgaat.
  • Indrinkgedrag mede veroorzaakt door hoge prijzen horeca
    09 augustus 2011
    In opdracht van de campagne “Laat ze niet (ver)zuipen!” hebben studenten van de Hogeschool Zeeland het indrinkgedrag van jongeren in de gemeente Hulst, Veere en Tholen onderzocht.
  • Veilig barbecueën
    09 augustus 2011
    De zomer betekent voor veel mensen ook barbecuetijd. Helaas gaat er tijdens de barbecue wel eens iets mis.
  • Werkzaamheden waterschap omgeving Nieuwvliet
    01 augustus 2011
    Half augustus start H4A Bouw en Infra B.V. in opdracht van waterschap Scheldestromen met werkzaamheden aan wegen rond Nieuwvliet. De wegen zijn tijdens de werkzaamheden beperkt toegankelijk maar worden tijdens het asfalteren volledig afgesloten. De omwonenden zijn door het waterschap schriftelijk geïnformeerd.
  • Aanpassing telefooncentrale voor betere dienstverlening
    15 augustus 2011
    De gemeente werkt continu aan de verbetering van de dienstverlening. De vragen en wensen van burgers (onze klanten) zijn hierbij het uitgangspunt. In dit kader is recent onze telefooncentrale aangepast.
  • Raad voor maatschappelijke en demografische ontwikkeling gemeente Sluis
  • Halt-afdoening ‘alcohol en softdrugs’
    15 augustus 2011
    Met ingang van 1 juli 2011 start Halt Zuid-West Nederland in samenwerking met Indigo preventie een voor de regio Zeeland nieuwe Halt-afdoening, namelijk ‘alcohol en softdrugs’.
  • Sluis Help Service in het nieuw
    01 augustus 2011
    De jongeren van de Sluis Help Service zijn door Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen, de Middenstandsvereniging Sluis en de gemeente Sluis in het nieuw gestoken.
  • Aangepaste richtlijnen vlaggen tijdens nationale gebeurtenissen en feestdagen
    01 augustus 2011
    Bij bijzondere gebeurtenissen in de Koninklijke familie (bijvoorbeeld verjaardagen van Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Maxima en Prinses Catharina-Amalia) en andere nationale gelegenheden zoals Koninginnedag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag wordt in heel Nederland gevlagd. Ook in de gemeente Sluis steken we dan op diverse plaatsen de vlag uit. Uit veiligheidsoogpunt wordt de vlag in de meeste kernen niet meer gehesen op de kerktoren maar in een vlaggenmast op een centrale plaats in de kern. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de “vlaglocaties” recent officieel vastgelegd.
  • Bent u 55 jaar of ouder? Kom in beweging!
    10 augustus 2011
    Stichting Welzijn West Zeeuwsch Vlaanderen organiseert in samenwerking met Fitline Health Club Oostburg een workshop "in beweging". Tijdens deze middag kunt u deelnemen aan diverse activiteiten en kennis maken met de vele mogelijkheden van bewegen, zoals yoga, Meer Bewegen Voor Ouderen en Zumba!