Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Oktober

 • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken Sluis
  27 oktober 2010
  De Adviesraad Sociale Zaken Sluis vergadert op dinsdag 9 november 2010 om 13.30 uur in Den Hoekzak te Oostburg. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de vergadering bij te wonen.
 • Ruiming explosieven Cadzand-Bad op 17 november 2010
  27 oktober 2010
  De zes explosieven die in de afgelopen maand zijn aangetroffen in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad worden op woensdag 17 november a.s. geruimd.
 • Plastic verpakkingsafval, daar kun je wat mee!
  27 oktober 2010
  In oktober 2009 is de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval gestart. Na 1 jaar hebben we gezamenlijk 140 ton plastic verpakkingsafval ingezameld. Dat is al heel wat maar (nog) niet genoeg. We willen dit graag verhogen naar 180 ton per jaar. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we u bij nodig.
 • Verkeersmaatregelen en onruimingsgebied
  22 oktober 2010
  Tijdens de ruiming zal de EODD de explosieven eerst demonteren. Hierbij wordt de ontsteker gescheiden van de explosieve lading. Dit gebeurt op de vindplaats, dus in het plangebied Cavelot.
 • Aanvullend onderzoek
  22 oktober 2010
  Het onderzoek in het plangebied Cavelot is nog niet volledig afgerond. Tevens wordt op locaties in de directe omgeving van Cavelot nog aanvullend onderzoek gedaan. Dit kan betekenen dat er de komende weken nog meer explosieven worden aangetroffen.
 • Ruiming anti-personeellandmijnen
  21 oktober 2010
  Vrijdag 22 oktober zal de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) circa 600 anti-personeellandmijnen die in de afgelopen drie weken zijn gevonden tijdens het niet-gesprongen explosievenonderzoek in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad, op de vindplaats vernietigen.
 • Deel 7: WABO - vergunningvrij bouwen (2)
  19 oktober 2010
  Op 1 oktober is de Wabo in werking getreden. Wabo staat voor Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De Wabo bevat een nieuw vergunningstelsel voor activiteiten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving. In deze serie wordt u geïnformeerd over de verschillende aspecten van de Wabo.
 • Honden- en paardenpoep
  19 oktober 2010
  De gemeente ontvangt geregeld klachten over honden- en paardenpoep op ongewenste plaatsen. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat hondenpoep op de eerste plaats genoteerd staat in de top 10 van de grootste irritaties in Nederland.
 • Schoolzwemkampioenschappen
  13 oktober 2010
  Ook dit jaar organiseert zwemvereniging Scheldestroom Breskens in samenwerking met de gemeente Sluis, Sport Zeeland en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) voor basisschoolleerlingen in de gemeente Sluis de schoolzwemkampioenschappen seizoen 2010/2011.
 • Explosief gevonden op voetbalveld Cadzand
  13 oktober 2010
  Op het voetbalveld in Cadzand is vanmiddag een 500 Lbs Engelse vliegtuigbom gevonden, in de buurt van de middenstip.
 • Begroting 2011-2014
  07 oktober 2010
  Op donderdag 7 oktober heeft wethouder Almekinders (portefeuillehouder Financiën) namens het college de begroting 2011-2014 gepresenteerd tijdens een persconferentie.
 • Eerste Zeeuwse Week van de Veiligheid
  05 oktober 2010
  Dit jaar wordt van 9 tot en met 16 oktober voor het eerst de Zeeuwse Week van de Veiligheid georganiseerd. Dit is een initiatief van de Veiligheidsregio Zeeland, politie Zeeland, brandweer Zeeland en GHOR Zeeland.
 • Asfalteerwerkzaamheden
  05 oktober 2010
  Rijkswaterstaat voert op verschillende data in de maand oktober tussen 20.00 en 06.00 uur asfalteerwerkzaamheden uit aan diverse rijkswegen in provincie Zeeland.
 • Vondst vijfde vliegtuigbom
  01 oktober 2010
  Rond het middaguur heeft explosievenopsporingsbedrijf Bodac de vondst gemeld van een vijfde vliegtuigbom in het plangebied Cavelot in Cadzand.
 • Beleef de Nacht van de Nacht in Groede
  27 oktober 2010
  In het donker is alles anders. Dan beleef en zie, voel of ruik je de dingen om je heen intenser. De zintuigen staan op scherp. Tijdens de extra lange nacht van zaterdag 30 oktober (de klok gaat dan een uur terug) is het weer Nacht van de Nacht.
 • Openbare vergadering Welstandscommissie
  27 oktober 2010
  De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op dinsdag 2 november 2010 een openbare vergadering. Deze vergadering vindt om 10.00 uur plaats in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg.
 • Gebruikt textiel: Trek het u aan!
  27 oktober 2010
  In Nederland verdwijnt zo’n 124 miljoen kilo textiel met het restafval in de verbrandingsovens. Uit onderzoek in opdracht van het ministerie van VROM blijkt dat 65% van het in het restafval weggegooid textiel in basis geschikt is voor hergebruik of recycling.
 • Rioolvervanging Loodijk/ Oostburgsestraat e.o. te Zuidzande
  22 oktober 2010
  Aannemingsbedrijf KWS/MJ Oomen is in opdracht van de gemeente gestart met de vervangingswerkzaamheden van de riolering in de Loodijk en Oostburgsestraat in Zuidzande.
 • Informatiebijeenkomst
  22 oktober 2010
  Op dinsdag 9 november a.s. om 19.30 uur wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor de inwoners van Cadzand-Bad, Cadzand-Dorp en Zwindorp in de PKN kerk, Prinsestraat 17 in Cadzand-Dorp. De EODD, de gemeente en de politie geven tijdens deze bijeenkomst uitleg over (het tijdstip van) de demontage en de overlast die hiermee gepaard kan gaan, zoals de ontruiming van woningen, de tijdelijke afsluiting van straten en andere praktische zaken.
 • Rioleringswerkzaamheden Zuidzande
  19 oktober 2010
  Aannemingsbedrijf KWS/MJ Oomen is in opdracht van de gemeente gestart met de vervangingswerkzaamheden van de riolering in de Loodijk en Oostburgsestraat in Zuidzande.
 • Rioleringswerkzaamheden IJzendijke
  19 oktober 2010
  Begin november start aannemingsbedrijf Sagro Zeeuws Vlaanderen BV in opdracht van de gemeente Sluis met vervangingswerkzaamheden aan de riolering in de Blindewijk en Barakkenstraat in IJzendijke.
 • Vieren maar ook herinneren
  15 oktober 2010
  Op vrijdag 5 november en zondag 7 november wordt in de gemeente Sluis het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In samenwerking met het Canada Comité ‘Cnoc is ier’ organiseert de gemeente de herdenkingen op vrijdag 5 november in Eede en Sluis en op zondag 7 november in Hoofdplaat, Biervliet en Retranchement.
 • Zeeuwse Museumnacht
  13 oktober 2010
  Na drie eerdere succesvolle edities organiseren de musea in Zeeland ook dit jaar weer een Zeeuwsbrede MuseumNa|8, op vrijdagavond 22 oktober 2010 tijdens de herfstvakantie en Week van de Geschiedenis.
 • Deel 6: WABO - vergunningvrij bouwen (1)
  13 oktober 2010
  Op 1 oktober is de Wabo in werking getreden Wabo staat voor Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De Wabo bevat een nieuw vergunningstelsel voor activiteiten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving. In deze serie wordt u geïnformeerd over de verschillende aspecten van de Wabo.
 • Vaardigheidstoetsen Zeeuws brandweerkorpsen
  05 oktober 2010
  Op zaterdag 9 oktober 2010 worden in Sluis de jaarlijkse vaardigheidstoetsen gehouden voor de Zeeuwse brandweerkorpsen. De organisatie van deze oefening is in handen van de Veiligheidsregio Zeeland in samenwerking met de blusgroep Sluis.
 • Deel 5: WABO omgevingsrecht
  05 oktober 2010
  Op 1 oktober is de Wabo in werking getreden. Wabo staat voor Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De Wabo bevat een nieuw vergunningstelsel voor activiteiten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving. In deze serie wordt u geïnformeerd over de verschillende aspecten van de Wabo.
 • Wat doe jij bij brand?
  05 oktober 2010
  Met de vraag “Wat doe jij bij brand?” zullen brandweerlieden tussen 9 tot 16 oktober burgers en bezoekers in Zeeland ‘wakker schudden’.

Uitgelicht


Zoeken