Direct naar hoofdmenu / zoekveld

November

 • Ruiming explosieven Cadzand-Bad succesvol verlopen
  24 november 2010
  De ruiming van de explosieven in het plangebied Cavelot Cadzand-Bad is succesvol verlopen. Vijf explosieven zijn op 17 november gedemonteerd. De zesde kon die dag niet volledig onschadelijk worden gemaakt omdat het slagpijpje niet kon worden verwijderd. Met inachtneming van extra veiligheidsmaatregelen en onder politiebegeleiding is het explosief naar de Verdronken Zwarte Polder in Nieuwvliet-Bad gebracht en op donderdag 18 november op deze locatie tot ontploffing gebracht.
 • Explosieven vernietigd
  18 november 2010
  De explosieven die gisteren zijn gedemonteerd zijn vandaag vernietigd. In vier keer zijn de zes explosieven gecontroleerd tot ontploffing gebracht nabij de Verdronken Zwarte Polder bij Nieuwvliet. De vernietiging is volgens planning verlopen.
 • 17/11/10 - Dag tegen de armoede
  17 november 2010
  Op zaterdag 11 december organiseren het platform Sluis Sociaal, Adviesraad Sociale Zaken, Stichting Welzijn West Zeeuws-Vlaanderen, Algemeen Maatschappelijk Werk en de gemeente Sluis ‘de Dag tegen de armoede’ in Sociaal Cultureel Centrum Den Hoekzak.
 • Grootschalige onderzoek naar gezondheid jongeren
  17 november 2010
  De GGD Zeeland is in samenwerking met de Jeugdmonitor Zeeland in de tweede week van november gestart met een grootschalig onderzoek onder jongeren in alle Zeeuwse gemeenten. Ongeveer 12.000 willekeurig gekozen jongeren krijgen een uitnodiging om digitaal een vragenlijst in te vullen.
 • Aandacht voor het riool
  17 november 2010
  Water komt bij u uit de kraan en verdwijnt weer via het riool. Ook het regenwater van daken en straten gaat het riool in, of komt in de bodem of vijvers terecht. Er gebeurt van alles onder uw voeten waar u waarschijnlijk niet dagelijks bij stilstaat. Daarom nog eens wat extra aandacht voor het riool.
 • Afronding bomruiming Cadzand-Bad
  17 november 2010
  De ruiming van de explosieven in het plangebied Cavelot is succesvol verlopen. Vijf explosieven zijn gedemonteerd. Het zesde explosief is nog niet volledig onschadelijk omdat het slagpijpje niet kon worden verwijderd.
 • Dag van Respect
  10 november 2010
  Stichting Dag van Respect heeft in voorgaande jaren op scholen en in de pers veel aandacht gekregen. Op 2500 basisscholen verspreid door heel Nederland gaven betrokken Nederlanders waaronder: ministers, kamerleden, burgemeesters, wethouders, bekende sporters en televisiepersoonlijkheden een gastles.
 • Illegaal afval dumpen?
  10 november 2010
  De gemeente krijgt geregeld klachten over het illegaal dumpen van afval. Dit geeft extra overlast voor andere inwoners en veroorzaakt in sommige gevallen zelfs voor extra kosten voor niet veroorzakers. Er zijn immers voldoende voorzieningen getroffen om dit te voorkomen.
 • Openbare vergadering Welstandscommissie
  10 november 2010
  De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op dinsdag 16 november 2010 een openbare vergadering.
 • Kom proeven van het ondernemersmenu
  10 november 2010
  Ondernemers uit de gemeente Sluis zijn uitgenodigd om op 16 november aan te schuiven bij het Ondernemersmenu. Alle ondersteunende organisaties voor ondernemers in Zeeland bieden zich aan op het menu en komen dit jaar naar de ondernemers toe. Kom ook, voor gesprekken op maat, een workshop ‘Slimmer werken’ en/of ‘Ondernemen met sociale media’ plus Zeeuwse lekkernijen. Kortom, aan de smaak van iedere ondernemer is gedacht.
 • Deel 8: WABO - vergunningvrij bouwen (3)
  03 november 2010
  Sinds 1 oktober is de Wabo in werking getreden. Wabo staat voor Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De Wabo bevat een nieuw vergunningstelsel voor activiteiten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving. In deze serie wordt u geïnformeerd over de verschillende aspecten van de Wabo.
 • Voorbereidingen ruiming explosieven Cadzand-Bad op 17 november 2010
  03 november 2010
  De zes explosieven die in de afgelopen maand zijn aangetroffen in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad worden op woensdag 17 november a.s. geruimd. Om de omgeving en de medewerkers van de EODD tijdens de demontage te beschermen, worden uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen.
 • Verslag informatiebijeenkomst herinrichting openbaar groen Breskens
  03 november 2010
  Op donderdag 16 september is er een informatiebijeenkomst geweest over de herinrichting van het openbaar groen in Breskens. Na de presentatie en toelichting op de plannen was er volop gelegenheid om vragen te stellen.
 • Asfaltonderhoud N61
  03 november 2010
  Rijkwaterstaat voert tijdens de avond en nacht van 2, 3 en 4 november 2010 asfaltonderhoudwerkzaamheden uit aan de N61. Door deze werken wordt de N61 in beide richtingen tussen IJzendijke en Schoondijke van 20.00 en 06.00 uur afgesloten.
 • Housing ambassador
  03 november 2010
  Wilt u als potentiële koper of eigenaar uw woning te verbeteren, maar eerst weten wat dit gaat kosten? Dan kunt u kosteloos een beroep doen op de consulent woningverbetering van de gemeente Sluis.
 • Welstandscommissie
  24 november 2010
  De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op dinsdag 30 november 2010 een openbare vergadering. Deze vergadering vindt om 10.00 uur plaats in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg.
 • De Betty Jatgraag show
  17 november 2010
  Winkeldiefstal. Hoe vaak heeft u er mee te maken? Wekelijks leest u erover in de media en helaas kampen steeds meer winkeliers met dit probleem. Waar het eerder nog om incidenten ging, zien we nu dat ook georganiseerde winkeldiefstal steeds vaker voorkomt. Wat kunt u als ondernemer doen om diefstal te voorkomen?
 • Verloop van bomruiming
  17 november 2010
 • Bomruiming Cadzand
  17 november 2010
  De zes explosieven die afgelopen maand zijn aangetroffen in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad worden op woensdag 17 november geruimd. Om de omgeving en de medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) tijdens de demontage te beschermen, zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen. De direct betrokkenen zijn hierover schriftelijk geïnformeerd en op 9 november heeft een informatiebijeenkomst in de PKN kerk te Cadzand-Bad plaatsgevonden.
 • Bomruiming Cadzand
  17 november 2010
  De zes explosieven die afgelopen maand zijn aangetroffen in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad worden op woensdag 17 november geruimd. Om de omgeving en de medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) tijdens de demontage te beschermen, zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen. De direct betrokkenen zijn hierover schriftelijk geïnformeerd en op 9 november heeft een informatiebijeenkomst in de PKN kerk te Cadzand-Bad plaatsgevonden.
 • EOD geeft uitleg over de bomruiming op basisschool Het Tij in Cadzand
  12 november 2010
  De leerlingen van Openbare Basisschool Het Tij in Cadzand krijgen op dinsdag 16 november om 14.00 uur uitleg over de ruiming van de explosieven in de buurt van hun woonplaats.
 • Maak seks lekker duidelijk
  10 november 2010
  Op 2 november heeft in Tholen de regionale aftrap plaatsgevonden van de landelijke campagne ‘MAAK SEKS LEKKER DUIDELIJK’. Het doel van de campagne is om jongeren weerbaar te maken tegen ongewenst seksueel gedrag.
 • Cees Blaeke 80 jaar
  10 november 2010
  Cees Blaeke, stadsomroeper van Sluis, is zaterdag 6 november 2010 80 jaar geworden!
  Hij is daarmee de oudste stadsomroeper ter wereld.
 • Stagnatie werkzaamheden Zuidzande
  10 november 2010
  De aanleg van het nieuwe riool loopt enige vertraging op in de uitvoering als gevolg van enkele kruisende water- en gasleidingen. Mede als gevolg hiervan is de Loodijk voor langere tijd afgesloten dan voorzien.
 • Informatie over ontruiming
  05 november 2010
  Op donderdag 4 november is informatie toegestuurd aan de bewoners, ondernemers en eigenaren van vakantiewoningen in het gebied dat op 17 november moet worden ontruimd vanwege de ruiming van de explosieven in Cadzand. U kunt deze informatie hier bekijken.

 • Adviesraad Soc. Zaken
  03 november 2010
  De Adviesraad Sociale Zaken Sluis vergadert op dinsdag 9 november 2010 om 13.30 uur in Den Hoekzak te Oostburg. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de vergadering bij te wonen.
 • Kerstbomen
  03 november 2010
  De gemeente is bezig met de voorbereidingen om de kernen in december in kerstsfeer te brengen. Omdat de gloeilampen voor de huidige verlichting van de kerstbomen in de kernen niet meer worden geproduceerd, gaat de gemeente de verlichting de komende jaren stapsgewijs vervangen door led-verlichting.
 • Werkzaamheden Rondweg Sluis
  03 november 2010
  Vanaf vrijdagavond 5 november 2010 om 20.00 uur tot maandagmorgen 8 november 2010 04.00 uur vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de hoofdrijbaan van de Rondweg Sluis (N253). De hoofdrijbaan wordt op diverse plaatsen gerepareerd tussen de Sint Annastraat en de rotonde Heilleweg.
 • Tijdelijke afsluiting water kern Zuidzande
  03 november 2010
  Vandaag, 3 november, wordt door rioleringswerkzaamheden in de kern Zuidzande tijdelijk de waterleiding afgesloten. De verantwoordelijke is Delta N.V. (Evides). Zij hebben de inwoners schriftelijk hierover geïnformeerd. Helaas zijn, per abuis, een aantal inwoners niet tijdig ingelicht over de afsluiting.

Uitgelicht


Zoeken