• Openbare vergadering Welstandscommissie
    03 augustus 2010
    De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op dinsdag 10 augustus 2010 een openbare vergadering.
  • Reizen in de avonduren met de OV-taxi in Zeeuws-Vlaanderen
    28 juli 2010
    Sinds begin 2007 is er ’s avonds na 19.00 uur geen openbaar vervoer meer van en naar de kleinere kernen in Zeeuws-Vlaanderen. Voor inwoners zonder eigen vervoer is het daardoor lastiger geworden om ’s avonds te reizen. Een ongewenste situatie, waar de provincie Zeeland, de betrokken gemeenten en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen samen een oplossing voor willen zoeken. De komende twee jaar draait er daarom een proef met het ruimer inzetten van de OV-taxi in de avonduren als aanvullend openbaar vervoer.
  • Noodverordening gedeelte strand Verdronken Zwarte Polder Nieuwvliet
    21 juli 2010
    Op een gedeelte van het strand bij de Verdronken Zwarte Polder te Nieuwvliet-Bad is met ingang van dinsdag 20 juli 2010 een noodverordening van kracht. In het gebied voert het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen werkzaamheden uit in het kader van het project Zwakke Schakel West Zeeuws-Vlaanderen traject Herdijkte Zwarte polder.
  • Openbare vergadering Welstandscommissie
    21 juli 2010
    De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op dinsdag 27 juli 2010 een openbare vergadering.
  • Pietje Potentaat. Ontboezemingen van Petronella Moens
    21 juli 2010
    Op zaterdag 17 juli gaat in het Gemeentelijk Archeologisch Museum de tentoonstelling “Pietje Potentaat. Ontboezemingen van Petronella Moens” van start.
  • Nieuwe signaalvlaggen kust
    14 juli 2010
    Samen met andere kustgemeentes voert gemeente Sluis in 2010 nieuwe signaalvlaggen in.
  • WK voetbalfinale
    08 juli 2010
    Zondag 11 juli speelt het Nederlands elftal de finale van het Wereldkampioenschap voetbal tegen Spanje. En stel je voor dat ze winnen!... Een reden voor een feestje.
  • B2B
    07 juli 2010
    Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente Sluis organiseren dit jaar voor ondernemend West Zeeuws-Vlaanderen de 9e editie van de Business to Business (B2B).
  • Knaagdrift
    07 juli 2010
    Het Kenniscentrum Dierplagen vraagt aandacht voor de risico’s van brand door toedoen van knaagdieren.
  • Cursus Duurzaam Ondernemen
    07 juli 2010
    In een tijd van economische terugval is het belangrijk dat ondernemingen financieel hun zaken goed in orde hebben.
  • Aanlegvergunning dijkherstel Westhavendijk
    28 juli 2010
    Zoals u in de kennisgeving op de linkerpagina kunt lezen, heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 20 juli 2010 aanlegvergunning verleend voor het herstellen van het dijktraject Westhavendijk binnen het project ‘Dijkherstel fase 1’. Op dit plan zijn meer dan 250 zienswijzen ingediend. In dit artikel wordt toegelicht hoe het besluit tot stand is gekomen en hoe met de zienswijzen is omgegaan.
  • Explosieven gevonden N61
    27 juli 2010
    Ter voorbereiding van de aanleg van de nieuwe N61 wordt een explosieven onderzoek uitgevoerd.
  • Aanschaf nieuwe reddingsboot Sluis
    21 juli 2010
    “120 kilometer kustkwaliteit” is een grensoverschrijdend en op uitvoering gericht Interreg IVa project waaraan 11 organisaties langs de Vlaamse en Zeeuwse kust deelnemen. Voor deze deelnemende kustgemeenten en organisaties is recreatie en toerisme van groot belang voor de lokale economie, de werkgelegenheid en het aanwezige voorzieningenniveau, kortom de sociale en economische leefbaarheid van het gebied. In het kader van het project heeft de gemeente Sluis een nieuwe reddingsboot aangeschaft. Peter Ploegaert, wethouder Recreatie en Toerisme, heeft op vrijdag 16 juli 2010 bij strandpaviljoen ’t Halve Maentje in Breskens de boot symbolisch overhandigd aan de Rescue Safety Groningen (RSG). De aanschaf van deze reddingsboot zal bijdragen aan de veiligheid op de stranden maar ook helpen bij ons streven naar kwalitatief hoge strandbewaking.
  • Bereken uw recht
    21 juli 2010
    Huurtoeslag, kindgebonden budget, tegemoetkoming schoolkosten, ouderenkorting, alleenstaande-ouderkorting, bijstandsuitkering, sociaal-culturele activiteiten, kwijtschelding… Er zijn in Nederland veel regelingen maar veel mensen weten niet waar ze recht op hebben. Daarom is door Nibud en Stimulansz de website www.berekenuwrecht.nl ontwikkeld. De gemeente Sluis is hierop aangesloten. Daardoor kunt u op de site in één oogopslag zien voor welke landelijke en gemeentelijke regelingen u in aanmerking komt.
  • Landelijk Register Kinderopvang voor publiek toegankelijk
    21 juli 2010
    Vanaf 1 juli 2010 is het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) voor iedereen in te zien.
  • Aanlegvergunning dijkherstel Nieuveltweg
    14 juli 2010
    Het college van Burgemeester en Wethouders hebben op 28 juni 2010 een aanlegvergunning verleend voor het herstellen van het dijktraject Nieuveltweg binnen het project “Dijkherstel fase 1”. Op dit plan zijn meer dan 250 zienswijzen ingediend. In dit artikel wordt toegelicht hoe het besluit tot stand is gekomen en hoe met de zienswijzen is omgegaan.
  • Welstandscommissie
    07 juli 2010
    De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op dinsdag 13 juli 2010 een openbare vergadering.
  • Zwemloop
    07 juli 2010
    Op zaterdag 17 juli vindt de vijfde editie van de Zwemloop Sluis plaats.
  • Denk Vooruitcampagne
    07 juli 2010
    De kernboodschap voor Denk Vooruit 2010 is als de voorgaande jaren: Bereidt u voor zodat u zich in geval van een noodsituatie een paar dagen kunt redden zonder voorzieningen en hulp van buiten”. Dat kan door bijvoorbeeld door een noodpakket samen te stellen of onderdelen daarvan aan te schaffen.
  • Genieten van een ouderwetse stranddag
    07 juli 2010
    Op woensdag 30 juni hebben acht senioren, woonachtig in ZorgSaam woonzorgcentrum Emmaus te IJzendijke, in een zogenoemde strandrups genoten van een ouderwetse stranddag in Cadzand.

Europese projecten