• Contacta
    30 september 2009
    Van 13 t/m 15 oktober staan de Zeelandhallen in het teken van Contacta, de netwerkbeurs van Zuidwest Nederland. Het beursthema is dit jaar ‘Samenwerken, Netwerken’. Ondernemend Zeeuws-Vlaanderen presenteert zich net als voorgaande jaren in het Zeeuws-Vlaams paviljoen.
  • UItnodiging kernbezoek Sluis
    30 september 2009
    De gemeente wil graag goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen in de verschillende kernen. Daarom brengt het college van Burgemeester en Wethouders op maandag 12 oktober een kernbezoek aan Sluis.
  • Sluis wint zilver Entente Florale 2009
    26 september 2009
    Sluis heeft de zilveren medaille gewonnen van de Entente Florale Europe 2009. Op vrijdag 25 september mochten burgemeester Jaap Sala en wethouder Maria le Roy de prijs in ontvangst nemen van BBC-presentatrice Beverly Humphries in Cardiff.
  • Uitslag Entente Florale
    23 september 2009
    Op vrijdag 25 september vindt de prijsuitreiking van de Entente Florale Europe 2009 plaats. Dan wordt bekend gemaakt of Sluis de groenste kleine stad van Europa is.
  • Housing ambassador
    23 september 2009
    ‘Voor u als potentiële koper of huidige eigenaar wordt kosteloos inzichtelijk gemaakt wat de kosten zijn om de gebreken te herstellen en het pand aan de wensen en/of wooneisen te laten voldoen.’
  • Educatieschip Watervlo in Breskens
    16 september 2009
    Van 18 tot 22 september legt het schip de Watervlo in Breskens aan om basisschoolleerlingen op een leuke en leerzame wijze kennis te laten maken met water.
  • Baas met begrip Mantelzorg
    16 september 2009
    Zorgt u langdurig en intensief voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een hulpbehoevende ouder, buur of vriend in uw omgeving? Dan bent u mantelzorger.
  • De Mexicaanse griep in Nederland
    09 september 2009
    De Mexicaanse griep komt sinds ons eerste bericht inmiddels op alle continenten voor. Hierdoor is er sprake van een zogeheten grieppandemie. Deskundigen houden er rekening mee dat ongeveer tien tot dertig procent van de Nederlanders het virus kan krijgen.
  • Veiligheid in Zeeland onder de loep
    09 september 2009
    De provincie Zeeland en Zeeuwse gemeenten onderzoeken de veiligheid in Zeeland. Het onderzoek gaat uit van de landelijke veiligheidsmonitor. Het onderzoek richt zich op criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie.
  • 26 september Burendag
    09 september 2009
    Op 26 september is het voor de vierde keer Burendag. Dit is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Dit jaar staat de Burendag in het teken van “burengeluk”. Het thema is “Maak van je buurt je thuis”.
  • Gezond verzekerd
    09 september 2009
    Iedereen in Nederland is verplicht zich te verzekeren tegen ziektekosten. Dit kan door een basisverzekering af te sluiten. De basisverzekering vergoedt best veel, maar niet alles.
  • Coachcongres
    30 september 2009
    Op vrijdag 16 oktober vindt in sportcomplex Sportpunt Zeeland in Goes van 13.00 -17.00 uur het ‘Provinciale Zeeuwse Coachcongres’ plaats.
  • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken
    30 september 2009
    De Adviesraad Sociale Zaken vergadert op maandag 19 oktober om 13.30 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Oostburg. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de vergadering bij te wonen.
  • Uitnodiging 3e bijeenkomst Cadzand-Bad
    23 september 2009
    Graag nodigen wij de inwoners en ondernemers van Cadzand-Bad en overige geïnteresseerden uit voor de derde informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen in Cadzand-Bad op maandag 5 oktober 2009 om 19.30 uur in de sporthal van Sport- en Recreatiecentrum Cadzand.
  • Business to Business
    23 september 2009
    Op donderdag 1 oktober 2009 vindt de 7e editie van het Business to Business Event in de gemeente Sluis plaats. Dit initiatief van de Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente heeft als doel om de contacten tussen overheid en ondernemers en tussen ondernemers onderling (het uitwisselen van ervaring en kennis) verder te bevorderen.
  • Geslaagde Golfclinic Senior Games
    16 september 2009
    Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 september vonden in Zeeland de Senior Games voor sporters van vijftig jaar en ouder plaats. In Europees verband streden de sporters om het hoogst haalbare in hun tak van sport.
  • Vingerafdruk reisdocument vanaf 21 september verplicht
    16 september 2009
    Reisdocumenten (paspoort of identiteitskaart) bevatten een chip met daarin een weergave van de foto in kleur, uw naam, voornamen, geslacht, documentnummer, persoonsnummer (burgerservicenummer), nationaliteit, land van uitgifte en de einddatum geldigheid van het document.
  • Gratis opvoedtelefoon en steunpunt
    16 september 2009
    Een steuntje in de rug bij de opvoeding..
  • Succesvolle 11e Zwintriathlon
    09 september 2009
    Negenhonderd deelnemers deden op woensdag 2 september mee aan de 11e editie van de Zwintriathlon. De Zwintriathlon start in Sluis en finisht in Knokke-Heist.
  • Dag van de Duurzaamheid
    09 september 2009
    Vandaag, woensdag 9 september, is door de actieorganisatie Urgenda uitgeroepen tot Dag van de Duurzaamheid. Het doel hiervan is laten zien dat er al een grote groep mensen werkt aan een duurzamer Nederland en anderen uit te nodigen om aan te haken.
  • Als de sirene gaat
    09 september 2009
    Afgelopen maandag heeft u de sirene gehoord. Dat was de maandelijkse test die altijd op de eerste maandag van de maand plaatsvindt. Weet u nog precies wat u moet doen als de sirene op een ander moment gaat en er dus écht iets aan de hand is?
  • Aanvraagmiddag legitimatiebewijzen senioren 70+ op locatie
    02 september 2009
    Twee keer per jaar gaan medewerkers van de gemeente Sluis naar de woonzorgcentra. Daar kunnen inwoners van 70 jaar en ouder ter plekke hun legitimatiebewijs laten vervangen.