Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Oktober

 • Gemeente Sluis reorganiseert
  28 oktober 2009
  De komende periode gaat er veel veranderen in de organisatie van de gemeente Sluis. Per 1 november verandert de structuur van de organisatie. En om u nog beter van dienst te kunnen zijn, gaan we vanaf 1 januari ook de dienstverlening anders organiseren. Waarom reorganiseert de gemeente en wat merkt u daarvan?
 • Uitnodiging inloopavond Cavelot
  28 oktober 2009
  In Cadzand-Bad wordt gewerkt aan de voorbereiding van het project Cavelot. Dit is een plan voor de uitbreiding van de badplaats aan de zuidzijde met 450 recreatiewoningen, een recreatielandschap en enkele voorzieningen.
 • Opplusdag Zuidzande
  21 oktober 2009
  Op vrijdag 30 oktober 2009 organiseert de gemeente Sluis een opplusdag in Zuidzande. Tijdens deze opplusdag zal een team van Openbare Werken in samenwerking met de dorpsraad kleine karweitjes opknappen, zoals het rechtleggen van trottoirtegels, het opvullen van putten in het wegdek en het rechtzetten van verkeersborden.
 • Amerika-avond Groede
  21 oktober 2009
  Op vrijdag 23 oktober vindt, tijdens de derde Zeeuwse museumNa|8, in het Vlaemsche Erfgoed en de Lutherse kerk te Groede de Amerika-avond plaats.
 • Verrassing voor mantelzorgers
  21 oktober 2009
  Op 10 november is het nationale Dag van de Mantelzorg. Deze dag wordt georganiseerd omdat er veel mensen zijn die dagelijks de zorg voor een chronisch zieke, een dementerende of iemand met een handicap op zich nemen, zonder dat ze daar een beloning voor verwachten.
 • Kernbezoek Aardenburg
  14 oktober 2009
  De gemeente wil graag goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen in de verschillende kernen. Daarom brengt het college van Burgemeester en Wethouders op dinsdag 20 oktober een kernbezoek aan Aardenburg.
 • Nacht van de Nacht
  14 oktober 2009
  Op zaterdag 24 oktober 2009 doet Cadzand-Bad weer mee met het jaarlijkse, nationale initiatief van de ‘Nacht van de Nacht’. U kunt genieten van verschillende activiteiten op plekken waar het nachtelijk donker is.
 • Begroting 2010-2013
  08 oktober 2009
  Op donderdag 8 oktober presenteerde wethouder Hennekam namens het college de begroting 2010-2013. Het vaststellen van de begroting is de bevoegdheid van de gemeenteraad.
 • Zandsuppletie Nieuwvliet-Groede uitgesteld
  07 oktober 2009
  De start van de kustversterking bij Nieuwvliet-Groede (Zwakke Schakel) loopt vertraging op. Dat heeft het waterschap bekend gemaakt.
 • Nacht van de Nacht
  07 oktober 2009
  Op zaterdag 24 oktober 2009 doet Cadzand-Bad weer mee met het jaarlijkse, nationale initiatief van de ‘Nacht van de Nacht’. U kunt genieten van verschillende activiteiten op plekken waar het nachtelijk donker is.
 • Ontruimen moet je oefenen
  07 oktober 2009
  De landelijke brandpreventieweken (t/m 20 oktober) staan dit jaar in het teken van de ontruimingscampagne ‘Ontruimen moet je oefenen’. Bedrijven en instellingen worden aan de hand van deze campagne gestimuleerd hun ontruimingsplan te oefenen.
 • Uitnodiging kernbezoek Sluis en Aardenburg
  07 oktober 2009
  De gemeente wil graag goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen in de verschillende kernen. Daarom gaat het college eens in de twee jaar in elke kern op bezoek. In oktober staan Sluis en Aardenburg op het programma.
 • Vieren maar ook herinneren
  28 oktober 2009
  Op vrijdag 6 november en zondag 8 november wordt in de gemeente Sluis het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht en de bevrijding gevierd. Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de herdenkingsplechtigheden en de bevrijdingsactiviteiten.
 • Inzameling plastic verpakkingsmateriaal gestart
  21 oktober 2009
  Eerstvolgende inzameling van 16 t/m 20 november.
 • Uitnodiging inspraakbijeenkomsten voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied
  21 oktober 2009
  Vanaf donderdag 22 oktober ligt het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied ter inzage (zie kennisgeving op de linkerpagina).
 • Dienstregeling buslijnen
  21 oktober 2009
  De herfstvakantie staat voor de deur. Dit betekent dat de bussen in de week van 25 t/m 31 oktober op werkdagen wat minder frequent rijden dan u gewend bent.
 • Van frituurvet naar cosmetica: het kan!
  21 oktober 2009
  Jaarlijks wordt door de Nederlandse consument ongeveer 23.000 ton frituurolie en frituurvet gebruikt. Dit gebruikte vet kan prima bewerkt worden tot grondstoffen voor biobrandstoffen en cosmetica-artikelen.
 • Herfstwandeltocht IJzendijke
  14 oktober 2009
  Op zaterdag 24 oktober wordt in IJzendijke door het Avondvierdaagse comité de ‘Herfstwandeltocht’ georganiseerd. Deze tocht gaat door polders, over dijken en langs kreken rondom IJzendijke.
 • West Zeeuws-Vlaamse zwem-4-daagse
  14 oktober 2009
  Zwemvereniging Scheldestroom uit Breskens organiseert tijdens de herfstvakantie, van maandag 26 tot en met donderdag 29 oktober, een zwem-4-daagse in sportcomplex ‘De Eenhoorn’ te Oostburg.
 • Werken Sluis
  07 oktober 2009
  In de Sint Jansstraat, Handboogstraat en Kloosterstraat en het achterpad van Geldeloozepad in de Sluis zijn maandag 5 oktober de werkzaamheden gestart aan de bestrating en het riool. In opdracht van de gemeente voert aannemingsbedrijf H4A het werk uit.
 • Tijdelijke afsluiting Rondweg Sluis
  07 oktober 2009
  De N253, Rondweg Sluis, is van vrijdag 16 oktober, 21.00 uur t/m maandag 19 oktober 5.00 uur afgesloten tussen de rotonde vanaf de Heilleweg (Toversluis) en de Roden-Ossenstraat (splitsing Sint Anna ter Muiden).
 • Terugblik B2B
  07 oktober 2009
  Op donderdag 1 oktober vond de 7e editie van het Business to Business Event (B2B) in de gemeente Sluis plaats. Dit initiatief van de Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente heeft als doel om de contacten tussen overheid en ondernemers en tussen ondernemers onderling (het uitwisselen van ervaring en kennis) verder te bevorderen.
 • Uitnodiging Informatiebijeenkomst Aardenburg
  07 oktober 2009
  De inwoners van Aardenburg en andere belangstellenden worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over het voorstel aan de gemeenteraad om de panden van het Gemeentelijk Archeologisch Museum en het gemeentehuis in Aardenburg te verkopen en te investeren in de versterking van de multifunctionaliteit van de Sint Baafskerk.
 • Plastic Heroes in de gemeente Sluis
  14 oktober 2009
  “Ik zit in je…”. Komt deze campagnekreet u bekend voor? Het is de boodschap van een oranje held, de plastic hero van de campagne ‘Geef plastic afval een nieuw leven’.

Uitgelicht


Zoeken