Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Juni

 • Zwemvierdaagse en zwemlessen
  25 juni 2009
  De zwemvierdaagse vindt plaats van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli. Het is de bedoeling dat je iedere dag 500 meter zwemt.
 • Snoei uw taxus en vecht mee tegen kanker
  24 juni 2009
  De gemeente Sluis en de Zeeuwse ReinigingsDienst (ZRD) doen als eerste in Nederland mee aan de actie “Vergroot de hoop” en roepen iedereen met een taxushaag op om de strijd aan te gaan tegen kanker. Snoei uw haag tussen 15 juni en 15 september 2009 en breng het snoeisel naar de Milieustraat in Oostburg.
 • Groote Jonkvrouw
  17 juni 2009
  Wethouder Carien Bolijn sloeg op vrijdag 12 juni de eerste paal voor het project ‘De Groote Jonkvrouw’. Deze officiële handeling symboliseerde de start van het uitbreidingsplan aan de oostkant van IJzendijke.
 • 8e plaats Op Dreef bij schoolzwemkampioenschappen
  17 juni 2009
  Het team van basisschool Op Dreef uit Aardenburg is op een uitstekende 8e plaats geëindigd bij de Nederlandse schoolzwemkampioenschappen op zaterdag 6 juni in zwembad ‘Dijnselburg’ in Zeist.
 • Mude-Lezingen over de geschiedenis van Sint Anna ter Muiden
  10 juni 2009
  Velen kennen het schilderachtige stadje Sint-Anna ter Muiden, haar imposante kerktoren en haar idyllisch marktpleintje. Weinigen kennen echter de historie van dit eens zo welvarend handelsstadje, dat ooit ook vele kunstenaars naar zich toetrok, zodat er zelfs sprake was van een ware ‘kunstenaarskolonie’.
 • Snoei uw taxushaag en vecht mee tegen kanker
  10 juni 2009
  De gemeente Sluis en de Zeeuwse ReinigingsDienst (ZRD) roepen iedereen met een taxushaag op om de strijd aan te gaan tegen kanker. Snoei uw haag tussen 15 juni en 15 september 2009 en breng het snoeisel naar de Milieustraat in Oostburg.
 • Uitnodiging voor 2e informatiebijeenkomst Cadzand-Bad
  10 juni 2009
  Graag nodigen wij de inwoners en ondernemers van Cadzand-Bad en overige geïnteresseerden uit voor de tweede informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen in Cadzand-Bad.
 • Zeeuws-Vlaamse finale straatvoetbal
  10 juni 2009
  Op woensdag 27 mei vonden op de parking bij sportcentrum ‘Vliegende Vaart’ de Zeeuws-Vlaamse finale straatvoetbal plaats. Tijdens deze finale streden negentien teams verdeeld over drie categorieën om de titel ‘Straatvoetbalkampioen van Zeeuws-Vlaanderen’.
 • Sirenetest België
  10 juni 2009
  België test, net als Nederland, geregeld de sirenes. Mogelijk is het geluid van de sirenes in de grensstreek te horen. De proeven worden in 2009 gehouden op 2 juli en 1 oktober, telkens tussen 8.45 en 10.15 uur.
 • Foto's Lenteprikkel
  02 juni 2009
  Op vrijdag 22 mei staken strandbezoekers de handen uit de mouwen om het strand op een verantwoorde manier zwerfafvalvrij te maken tijdens de Lenteprikkel.
 • Overhandiging Blauwe Vlaggen aan strandpaviljoenhouders
  03 juni 2009
  Op donderdag 28 mei overhandigde wethouder Maria le Roy in strandpaviljoen Saint Pierre te Nieuwvliet met veel trots de 6 behaalde Blauwe Vlaggen aan de betreffende strandpaviljoenhouders.
 • Rondetafelgesprek jong-volwassenen op 5 juni vervalt
  03 juni 2009
  De rondetafelbijeenkomst voor jongeren/jong-volwassenen met volwassenen en politici over het thema Armoede op vrijdag 5 juni, die stichting Debatgroep Iedersgedacht in samenwerking met de gemeente Sluis organiseert, gaat wegens onvoldoende belangstelling niet door.
 • Uitnodiging voor bijeenkomst Alcohol en Jeugd
  03 juni 2009
  Op donderdag 18 juni om 19.30 uur vindt in de PIT (Podium in Terneuzen), Korte Kerkstraat 28, een bijeenkomst plaats over Alcohol en Jeugd. De gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis nodigen u hiervoor van harte uit.
 • Kosteloze inzet consulent woningverbetering
  03 juni 2009
  De gemeente Sluis heeft een uitgebreid woningaanbod en kan daarmee aardig tegemoet komen aan de vraag. Dat lijkt in eerste instantie positief maar gebleken is dat particuliere woningen met een maximale WOZ waarde van € 160.000,- (te) lang leeg blijven staan en hierdoor in licht verval raken.
 • Sluis gaat voor goud
  24 juni 2009
  Sluis is klaar voor het jurybezoek van de Entente Florale Europe! De route is uitgestippeld, een aantrekkelijk en interessant programma is voorbereid en de medewerkers van Gemeentewerken hebben hun beste beentje voorgezet.
 • Natuurblad ontvangen?
  24 juni 2009
  Deze week wordt Het Natuurblad nummer 2 samen met het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad huis-aan-huis verspreid. Heeft u Het Natuurblad niet ontvangen en stelt u er prijs op dit alsnog te krijgen? Neem dan contact op met Natuur&Zo, tel. 0115 - 649 520.
 • Gemeentelijk Archeologisch Museum Aardenburg daagt amateurfotografen uit
  17 juni 2009
  Het Gemeentelijk Archeologisch Museum in Aardenburg haakt aan bij de fotowedstrijd Wiki Loves Art/NL die t/m 30 juni plaatsvindt in verschillende musea door heel Nederland.
 • Scholen en gemeente werken aan meerjarenvisie voor het onderwijs
  17 juni 2009
  Afgelopen week vond voor de tweede maal bestuurlijk overleg plaats tussen de drie schoolbesturen (SCOBA, Escalda en Zwincollege) en de gemeente Sluis. Dit overleg heeft mede tot doel om een meerjarenvisie te ontwikkelen op het onderwijs in West Zeeuws-Vlaanderen.
 • 16 en 17 juni volledige afsluiting Westerscheldetunnel
  10 juni 2009
  De Westerscheldetunnel is, in verband met een multidisciplinaire oefening, gestremd voor verkeer in beide richtingen vanaf dinsdag 16 juni om 20.30 uur tot woensdag 17 juni 04.00 uur.
 • Onderzoek naar de Sociale Staat van Zeeland
  10 juni 2009
  Zeeland is een prima provincie om in op te groeien, te leren, wonen, werken en recreëren. Om dat zo te houden moeten bestuurders in Zeeland inspelen op ontwikkelingen en veranderingen. Zij willen graag weten wat de inwoners belangrijk vinden.
 • Brandweervrijwilligers gezocht voor kern IJzendijke
  10 juni 2009
  Werken bij de vrijwillige brandweer, iets voor jou?
  De brandweer van de gemeente Sluis is ‘vurig’ op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de brandweergroep in IJzendijke.
 • Senior Games
  10 juni 2009
  In Zeeland worden van maandag 7 tot en met zaterdag 12 september de Senior Games gehouden.
 • Bromfietscertificaat omruilen vóór 1 oktober 2009
  10 juni 2009
  Sinds 1 oktober 2006 wordt aan iemand die het bromfietsrijbewijs haalt, door de gemeente een rijbewijs met de categorie AM afgegeven. Houders van een bromfietscertificaat, verkregen voor 1 oktober 2006, hebben tot 1 oktober 2009 de tijd om hun bromfietscertificaat om te wisselen voor een rijbewijs met de categorie AM.
 • Collectes juni
  03 juni 2009
  7 t/m 13 juni: collecte Maag Lever Darm Stichting
  14 t/m 20 juni: collecte Nederlandse Rode Kruis
  21 t/m 27 juni: collecte Alg. Nederlandse Gehandicapten Organisatie
 • Europese verkiezingen op 4 juni
  03 juni 2009
  Op www.gemeentesluis.nl en op de gemeentelijke pagina’s in het Advertentieblad van vorige week vindt u uitgebreide informatie over de Europese parlementsverkiezingen en stemmen in de gemeente Sluis.
 • Presentatie voorlopige uitkomsten leefbaarheidonderzoek
  03 juni 2009
  In het traject van het leefbaarheidonderzoek is dinsdag 26 mei met de presentatie van de voorlopige resultaten van het leefbaarheidonderzoek een belangrijke stap gezet. Tijdens de bijeenkomst konden aanwezigen reageren op de onderzoeksresultaten zodat deze kunnen worden meegenomen in het eindrapport.
 • Sluis in beweging: Escalda Unicefloop
  03 juni 2009
  Op woensdag 17 juni 2009 wordt voor de derde keer de Escalda Unicefloop georganiseerd bij strandpaviljoen ‘t Halve Maentje in Breskens.

Uitgelicht


Zoeken