Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Juli

 • Kadernota 2010-2013
  27 juli 2009
  Tijdens de besluitvormende raadsvergadering op donderdag 16 juli 2009 heeft de gemeenteraad de geamendeerde (incl. wijzigingsvoorstellen van de gemeenteraad) Kadernota 2010-2013 vastgesteld.
 • Sluis in beweging: Golfclinic in Oostburg tijdens de Senior Games 2009
  29 juli 2009
  In Zeeland worden van maandag 7 tot en met zaterdag 12 september de Senior Games gehouden. De Senior Games zijn sportwedstrijden voor sporters van vijftig jaar en ouder die in Europees verband de sportieve strijd met elkaar aangaan voor de hoogst haalbare prestatie.
 • Mag een pizzadoos bij het oud papier?
  29 juli 2009
  In ieder huishouden wordt papierafval geproduceerd. Dit wordt gescheiden ingezameld om een schoner milieu en prettigere leefomgeving te waarborgen. Maar wat hoort nu wel bij het oud papier en wat niet? We zetten het voor u op een rij.
 • Naam molen IJzendijke onthuld
  22 juli 2009
  Na jaren naamloos te zijn geweest heeft de windmolen in IJzendijke op zaterdag 18 juli officieel een naam gekregen.
 • Wat hoort er wel in de glasbak en wat niet?
  22 juli 2009
  In ieder huishouden wordt glasafval geproduceerd. Dit wordt gescheiden opgeslagen en gedeponeerd om een schoner milieu en prettigere leefomgeving te waarborgen. Maar wat hoort nu wel in de glasbak en wat niet? We zetten het voor u op een rijtje.
 • Inbraak zwembad Aardenburg
  17 juli 2009
  p donderdag 16 juli 2009 is ingebroken op het Van Dongen Sportpark, Herendreef 59 te Aardenburg. Naast vernielingen aan het kassagebouw en de toegangsdeur van het badmeesterskantoor is er ook geld ontvreemd.
 • Verwerkingslessen Museumbezoek in het kader van de Cultuurmenu’s
  15 juli 2009
  Naar aanleiding van de museumbezoeken van groep 7/8 van de basisscholen in West Zeeuws- Vlaanderen is er een verwerkingsles op de scholen nadien gegeven door een gastdocent.
 • Tussenstand Vergroot de Hoop
  15 juli 2009
  147 kratjes met taxussnoeisel en een kleine 150 euro voor KWF Kankerfonds. Dat is tot nu toe de opbrengst van de actie Vergroot de Hoop die de gemeente Sluis en de Zeeuwse ReinigingsDienst (ZRD) op 15 juni zijn gestart.
 • Jury Entente Florale onder de indruk
  08 juli 2009
  De stad Sluis heeft mooie, goed verzorgde bomen en bloemen, fraaie voortuinen, het openbaar groen ziet er netjes uit, de inrichting van het centrum sluit aan bij het karakter van de stad en de inwoners en ondernemers staan voor hun stad.
 • Laad- en losplaats Oostburg
  08 juli 2009
  In de Nieuwstraat in Oostburg is ter hoogte van het Raadhuisplein recent een laad-/losplaats aangelegd. Deze is geïnitieerd vanuit het Centrumplan Oostburg en is bestemd voor het onmiddellijk laden en lossen van goederen.
 • Wat je moet weten, om veilig te eten
  08 juli 2009
  In de zomer barbecueën of picknicken is leuk en lekker maar let bij hoge temperaturen wel goed op de voedselhygiëne. Bij hoge temperaturen komen namelijk vaker voedselinfecties voor dan bij kou.
 • Kadernota 2010-2013
  02 juli 2009
  Op 2 juli presenteerde wethouder Ben Hennekam namens het college de kadernota 2010-2013. In de jaarlijkse kadernota worden de kaders (vandaar de naam) voor het beleid en de daarvoor beschikbare financiën voor de komende jaren uitgezet.
 • Enquete Sociale Staat van Zeeland al ingevuld?
  01 juli 2009
  Zeeland is een prima provincie om in op te groeien, te leren, wonen, werken en recreëren. Om dat zo te houden moeten bestuurders in Zeeland inspelen op ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van onder meer vervoer, veiligheid en voorzieningen. Zaken die een grote rol spelen in het algemeen gevoel van welzijn. Om ‘vraag en aanbod’ zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen is op 8 juni aan zo’n 51.000 Zeeuwen de enquête de Sociale Staat van Zeeland verstuurd met de vraag deze in te vullen en te retourneren.
 • Onderzoeker en studenten het onderwaterleven in de jachthaven van Breskens
  01 juli 2009
  Donderdag 25 juni gingen onderzoeker dr. Arjan Gittenberger en twee studenten van de Universiteit Leiden op expeditie in de jachthaven van Breskens. Zij onderzochten de, in maart geplaatste, SETL-plaatjes aan de onderkant van een drijvende steiger in de jachthaven op aanwezige (‘gesettelde’) organismen.
 • Uitnodiging informatiebijeenkomst ontwikkelingen Nieuwvliet
  29 juli 2009
  In de omgeving van Nieuwvliet zijn diverse projecten in voorbereiding. Zo wordt gewerkt aan een plan voor 157 recreatiewoningen in de Lampzinspolder, de kwaliteitsslag van de campings Boshoeve, Pannenschuur en Hof ter Wilgen (gedeelte) in de Nieuwenhovenpolder en plannen van projectontwikkelaar Ballast Nedam voor 165 recreatiewoningen in de Baanstpolder.
 • Plastic heroes in de gemeente Sluis
  29 juli 2009
  “Ik zit in je…”. Komt deze kreet u bekend voor? Het is de boodschap van een oranje held, de plastic hero van de campagne ‘Geef plastic afval een nieuw leven’. U heeft hem vast al gezien.
 • Fusie Bevolkingsonderzoeken regio Zuid-Holland en Zeeland
  29 juli 2009
  Op 1 juli 2009 heeft een bestuurlijke fusie plaatsgevonden van organisaties die de bevolkingsonderzoeken borstkanker en baarmoederhalskanker in Zuid-Holland en Zeeland uitvoeren.
 • Kinderbijschrijving paspoort vanaf juni 2012 ongeldig
  22 juli 2009
  De geldigheid van bijschrijvingen van kinderen in het paspoort vervalt op 26 juni 2012. Daarna moeten alle kinderen die willen reizen een eigen reisdocument hebben.
 • Maatregelen discotheek Joy
  22 juli 2009
  Rond discotheek Joy in Cadzand-Bad gelden vanaf woensdag 15 juli 2009, extra maatregelen om overlast te voorkomen. Over deze maatregelen zijn afspraken gemaakt in overleg met discotheek Joy, hotel De Blanke Top, de politie en de gemeente. De direct betrokkenen zijn hierover inmiddels geïnformeerd.
 • Avondopenstelling loket Bevolking tijdens zomervakantie vervalt tijdelijk
  15 juli 2009
  De wekelijkse woensdagavondopenstelling van het loket Bevolking vervalt tijdelijk in de periode van maandag 27 juli t/m vrijdag 4 september (schoolvakantie). Tijdens deze weken is het loket op woensdagen tot 16.00 uur geopend. Gebleken is dat in de zomer aanmerkelijk minder klanten het loket Bevolking ’s avonds bezoeken, maar vaker overdag komen.
 • Pinguinproject
  15 juli 2009
  Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om ontheffing van de Wet ruimtelijke ordening en bouwvergunning te verlenen voor het kunstwerk met rode pinguïns op de Oosthavendam in Breskens.
 • Commissievergadering Middelen/Algemeen bestuur 9 juli
  09 juli 2009
  Vanavond 9 juli om 19.30 uur vindt in het Belfort in Sluis de vergadering van de commissie Middelen/Algemeen bestuur plaats. Met name bij het eerste deel van deze vergadering wordt veel publiek verwacht.
 • Rondje Rozenoord ingewijd
  08 juli 2009
  Op woensdag 24 juni is ‘Rondje Rozenoord’ in Sluis feestelijk geopend. Hiermee gaat een langgekoesterde wens om de route vanaf woonzorgcentrum Rozenoord langs het hertenpark, de camping en de begraafplaats te verbeteren, in vervulling. De route is nu beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn.
 • Straatvoetbal
  08 juli 2009
  Zaterdag 27 juni vonden in Eindhoven de districtskampioenschappen straatvoetbal plaats. Tijdens deze kampioenschappen streden zes meisjes- en tien jongensteams om een plaats in de finale op 4 juli a.s. op de Dam in Amsterdam.
 • Bromfietscertificaat omruilen
  08 juli 2009
  Sinds 1 oktober 2006 wordt aan iemand die het bromfietsrijbewijs haalt, door de gemeente een rijbewijs met de categorie AM afgegeven. Houders van een bromfietscertificaat, verkregen voor 1 oktober 2006, hebben tot 1 oktober 2009 de tijd om hun bromfietscertificaat om te wisselen voor een rijbewijs met de categorie AM. Na 1 oktober is omruilen niet meer mogelijk.
 • Sirenetest België
  01 juli 2009
  België test, net als Nederland, geregeld de sirenes. Mogelijk is het geluid van de sirenes in de grensstreek te horen. De proeven worden in 2009 gehouden op 2 juli en 1 oktober, telkens tussen 8.45 en 10.15 uur.
 • Brandweervrijwilligers gezocht voor kern IJzendijke
  01 juli 2009
  De brandweer van de gemeente Sluis is ‘vurig’ op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de brandweergroep in IJzendijke. Door leeftijdsontslag, verhuizing en ziekte zijn er vacatures ontstaan.

Uitgelicht


Zoeken