Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Januari

 • VNG-Battle levert inspiratie bij vraagstuk bevolkingskrimp
  28 januari 2009
  Op 22 en 23 januari was de gemeente Sluis gastheer van de VNG-Battle. Tijdens deze bijeenkomst hebben medewerkers van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) verschillende toekomstscenario’s uitgewerkt voor de gemeente Sluis.
 • Woon Advies Commissie zoekt nieuwe leden
  28 januari 2009
  De Woon Advies Commissie (WAC) Regio Zeeuws-Vlaanderen is een vrijwilligersorganisatie die kritisch kijkt naar en adviseert over plannen voor woningen en de woonomgeving.
 • Diploma-uitreiking brandweer
  28 januari 2009
  Vrijdag 16 januari reikten burgemeester Jaap Sala en wethouder Maria le Roy 71 certificaten en 21 diploma’s uit aan vrijwilligers van de brandweer.
 • Gezocht: inwoners uit 11 Europese landen!
  21 januari 2009
  De stad Sluis dingt dit jaar mee naar de titel ‘Groenste (kleine) stad van Europa’. In de periode juni/juli komt een internationale jury op bezoek voor de beoordeling.
 • 16e Internationale Rabobank Zwinstedenloop Sluis
  21 januari 2009
  Zondag 15 maart staat Sluis in het teken van de 16e Internationale Rabobank Zwinstedenloop. Dit evenement, het grootste in zijn soort in Zeeland, trekt met zijn prachtige parcours ieder jaar veel deelnemers.
 • Gemeente vrijdagmiddag 16 januari gesloten
  14 januari 2009
  Wegens technische aanpassingen aan het computernetwerk en de telefooncentrale van de gemeente, zijn wij op vrijdag 16 januari vanaf 13.00 uur gesloten.
 • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken geannuleerd
  14 januari 2009
  De vergadering van de Adviesraad Sociale Zaken van maandag 19 januari is wegens het ontbreken van agendapunten geannuleerd.
 • Sluis in Beweging: Uitnodiging thema-avond 'Bestuurlijke verantwoordelijkheid'
  14 januari 2009
  De gemeente Sluis en SportZeeland nodigen bestuurders van sportverenigingen van harte uit voor een themabijeenkomst ‘Bestuurlijke verantwoordelijkheid’.
 • Verzekering voor vrijwilligers en verenigingen
  14 januari 2009
  Uit een landelijk onderzoek is gebleken dat niet alle vrijwilligers en verenigingen goed verzekerd zijn tegen ongevallen en aansprakelijkheid.
 • Sluis-Brugge-Sluis gesloten
  12 januari 2009
  De inschrijving voor de toertocht Sluis-Brugge-Sluis is gesloten wegens snelle dooi. De organisatie zorgt ervoor dat schaatsers die al aan de tocht zijn begonnen, deze zover mogelijk kunnen afmaken.
 • IJspret op Damse Vaart
  11 januari 2009
  Duizenden mensen hebben zondag 11 januari genoten van het ijs op de Damse Vaart. 's Morgens werd het ijs vrijgegeven door de burgemeesters van Brugge, Dame, Knokke-Heist en Sluis.
 • IJs Damse Vaart nog niet dik genoeg
  10 januari 2009
  Het ijs op de Damse Vaart is helaas nog niet dik genoeg om erop te schaatsen. De minimale ijsdikte is 12 cm. Er wordt dagelijks gemeten.
 • Vlag van Zeeuws-Vlaanderen onthuld
  07 januari 2009
  Tijdens de nieuwjaarsrecepties van de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis op maandag 5 januari werd de Vlag van Zeeuws-Vlaanderen onthuld.
 • Ondertekening opdracht archeologiebeleid
  28 januari 2009
  Negen Zeeuwse gemeenten, waaronder Sluis, hebben donderdag 22 januari samen opdracht gegeven voor het opstellen van een eigen archeologiebeleid.
 • Oprichting bestuur uwnieuwetoekomst
  28 januari 2009
  De regionale samenwerking op het gebied van promotie en economie, uwnieuwetoekomst, is weer een stap verder. Op maandag 26 januari hebben de gemeenten en het bedrijfsleven in Zeeuws-Vlaanderen zich officieel verenigd door de oprichting van het bestuur van uwnieuwetoekomst.
 • Verkoop perceel landbouwgrond Heilleweg Sluis
  28 januari 2009
  Notariskantoor Verhaegen & Verhaegen te IJzendijke gaat op verzoek van de gemeente Sluis over tot openbare verkoop bij inschrijving van een perceel akkerbouwland en al hetgeen erbij hoort aan de Heilleweg in Sluis.
 • Krimp onderwerp tijdens VNG-Battle in Sluis
  21 januari 2009
  Donderdag 22 en vrijdag 23 januari is de gemeente Sluis gastheer voor de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten)-Battle. Deze tweedaagse bijeenkomst heeft als thema de terugloop van het aantal inwoners.
 • Start volgende fase herinrichting centrum Breskens
  21 januari 2009
  Op maandag 19 januari is de herinrichting gestart van de Boulevard te Breskens. Deze herinrichting loopt vanaf het kruispunt Grote Kade/Dorpsstraat tot Boulevard 38 (Chinees Indisch Restaurant Golden City), inclusief een gedeelte Oesterput en Westlandstraat.
 • Staatssecretaris Bussemaker noemt Wmo-beleid Sluis landelijk voorbeeld
  14 januari 2009
  Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) gaat landelijk uitdragen hoe goed de gemeente Sluis bezig is met de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ze zei dat woensdag 7 januari tijdens een werkbezoek aan de gemeente.
 • Heeft u de Afvalkalender 2009 ontvangen?
  14 januari 2009
  In week 1 is de Afvalkalender 2009 door TNT Post huis aan huis in de gemeente verspreid.
 • Wat mag er wel en niet bij het oud papier?
  14 januari 2009
  Jaarlijks wordt in Nederland meer dan 2,7 miljard kilo oud papier en karton gescheiden ingezameld en herverwerkt. Hiervan wordt bijna 1,2 miljard kilo ingezameld bij huishoudens, de rest bij bedrijven. Die 2,7 miljard kilo is 79% van de totale hoeveelheid papier en karton die in Nederland op de markt wordt gebracht.
 • Panna Knock Out geslaagd
  14 januari 2009
  Dinsdag 30 december is er in sportcomplex De Eenhoorn te Oostburg een zaalvoetbaltoernooi gehouden voor basisschooljongeren van groep 5 tot en met 8 uit de gemeente Sluis.
 • Sluis-Brugge-Sluis weer gestart
  12 januari 2009
  Vanmorgen is de toertocht Sluis-Brugge-Sluis weer gestart. Hoewel er al wat water op het ijs komt, is het nog dik genoeg om op te schaatsen (12 cm over hele traject).
 • IJs Damse Vaart vrijgegeven
  11 januari 2009
  De burgemeesters van Brugge, Damme, Knokke-Heist en Sluis hebben vanmorgen het ijs op de Damse Vaart vrijgegeven. In samenwerking met IJsclub ’t Zwin, Toerisme Damme en de sportdiensten van Damme en Brugge wordt vandaag de toertocht Sluis-Brugge-Sluis gehouden.
 • Gratis strooizout
  07 januari 2009
  Bij de gemeentewerkplaats in Oostburg kunt u gratis strooizout afhalen om bijvoorbeeld de stoep voor uw huis ijsvrij te houden. U moet zelf een emmer meebrengen.
 • Nieuwe tarieven gemeentelijke belastingen
  07 januari 2009
  De gemeenteraad heeft op 18 december 2008 de belastingtarieven voor 2009 vastgesteld. Hoeveel moet u gaan betalen en wat doet de gemeente met de belastinginkomsten?

Uitgelicht


Zoeken