Augustus

• Fietspad Zeedijk afgesloten
    31 augustus 2009
    Sinds maandag 31 augustus is het fietspad op de Zeedijk tussen Sluis en Retranchement overdag afgesloten. Het fietspad blijft ongeveer vier weken dicht.
  • Griepcampagne van start
    26 augustus 2009
    De landelijke publiekscampagne ‘Grip op griep’ is vorige week van start gegaan. Het doel is alle Nederlanders te laten weten hoe zij zich kunnen beschermen tegen het Mexicaanse griepvirus.
  • Golfclinic in Oostburg tijdens de Senior Games 2009
    26 augustus 2009
    In Zeeland worden van maandag 7 tot en met zaterdag 12 september de Senior Games gehouden.
  • Collectes september
    05 augustus 2010
    20 t/m 26 september: collecte Nierstichting Nederland
    27 september t/m 3 oktober: collecte Fonds Verstandelijk Gehandicapten
  • Alert op Mexicaanse griep
    19 augustus 2009
    Het aantal gevallen van Mexicaanse griep stijgt. Het is dus belangrijk om alert te zijn op ziekteverschijnselen. Zeker als u terugkeert uit een land waar de griep veel voorkomt.
  • Folder Denk Vooruit voor toeristen
    12 augustus 2009
    Iedereen hoopt dat het niet gebeurt, maar een ramp of crisis kan altijd onverwacht voorkomen. Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel.
  • Vergadering Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling
    12 augustus 2009
    De Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (Rmo) vergadert op vrijdag 21 augustus om 14.00 uur in de kantine van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Oostburg. De vergadering is openbaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
  • Uitnodiging informatiebijeenkomst ontwikkelingen Nieuwvliet
    05 augustus 2009
    In de omgeving van Nieuwvliet zijn diverse projecten in voorbereiding. Zo wordt gewerkt aan een plan voor 157 recreatiewoningen in de Lampzinspolder, de kwaliteitsslag van de campings Boshoeve, Pannenschuur en Hof ter Wilgen (gedeelte) in de Nieuwenhovenpolder en plannen van projectontwikkelaar Ballast Nedam voor 165 recreatiewoningen in de Baanstpolder.
  • Veilig barbecuen
    05 augustus 2009
    De zomer betekent voor veel mensen ook barbecuetijd. Helaas gaat er tijdens de barbecue wel eens iets mis. De brandwondencentra in Nederland hebben het ’s zomers extra druk met slachtoffers van barbecueongelukken.
  • Verkeersmaatregelen tijdens de Zwintriatlon
    26 augustus 2009
    Op woensdag 2 september 2009 houdt de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist met medewerking van de gemeente Sluis voor de elfde keer de Zwintriatlon.
  • Werkzaamheden Weststraat/Busschieterstraat Aardenburg
    26 augustus 2009
    In Aardenburg is de riolering het afgelopen jaar op diverse plaatsen vernieuwd (1e fase rioleringswerkzaamheden Aardenburg). De laatste stap in deze fase is het aanbrengen van de definitieve verharding in de Busschieterstraat en kruising Weststraat.
  • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken
    26 augustus 2009
    De Adviesraad Sociale Zaken vergadert op 7 september 2009 om 13.30 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Oostburg.
  • Bodemonderzoek in Oostburg
    19 augustus 2009
    Vanaf 24 augustus doet Sagro Milieu advies (SMA) in opdracht van de gemeente Sluis bodemonderzoek in Oostburg. De komende tijd kunt u de onderzoekers van SMA dus geregeld tegenkomen in de oudere delen van Oostburg.
  • Maatregelen in het kader van de Mexicaanse griep
    12 augustus 2009
    Er komen steeds meer berichten in het nieuws over besmettingen met Nieuwe Influenza A (H1H1), Mexicaanse griep. Welke maatregelen neemt de overheid en wat kunt u zelf doen om besmetting te voorkomen?
  • Kap zieke kastanjes Elderschans
    12 augustus 2009
    Op het terrein van de Elderschans in Aardenburg worden twee zieke kastanjes gekapt. Uit gepland onderzoek door BTL Bomendienst is gebleken dat de bomen zeer ernstig zijn aangetast door de bloederziekte en gevaar opleveren voor de (verkeers)veiligheid.
  • Infobijeenkomsten over Zwakke Schakel West Zeeuws-Vlaanderen
    12 augustus 2009
    In de periode van september 2009 tot maart 2010 wordt de Noordzeekust tussen Kruishoofd (Nieuwvliet) en ’t Killetje bij Nieuwe Sluis (Breskens) over een lengte van 3 kilometer versterkt. Dit stukje is één van de zwakke schakels in de kustverdediging.
  • Ruim afval op voor een schone gemeente
    05 augustus 2009
    De afgelopen weken kon u in deze informatierubriek lezen over het gescheiden inzamelen van glas- en papierafval en in de toekomst ook plastic.

Europese projecten