Direct naar hoofdmenu / zoekveld

April

 • 8 onderscheidingen tijdens "lintjesregen"
  29 april 2009
  Op woensdag 29 april heeft burgemeester Jaap Sala, namens Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden, aan acht inwoners een Koninklijke onderscheiding uitgereikt voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving.
 • Wie (her)kent deze foto?
  29 april 2009
  De foto is in plusminus 1931 gemaakt op de Christelijke basisschool in Sluis. Het is de klas van meester Anthonisse. Wij zijn op zoek naar het origineel.
 • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken op maandag 18 mei
  29 april 2009
  De Adviesraad Sociale Zaken vergadert op maandag 18 mei om 13.30 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Oostburg. De vergadering is openbaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
 • Geen sirenetest op maandag 4 mei
  22 april 2009
  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden de sirenes getest. Dit met uitzondering van religieuze en nationale feestdagen en op de dag van de Nationale Dodenherdenking. Op maandag 4 mei worden de sirenes daarom niet getest.
 • Taxatiedag op 24 april in het museum te Aardenburg
  22 april 2009
  Vrijdag 24 april tussen 10.00 uur en 16.00 uur vindt in het Gemeentelijk Archeologisch Museum in Aardenburg een taxatiedag plaats.
 • Nieuwe Meerstromenschool feestelijk geopend
  22 april 2009
  Vrijdag 17 april is de nieuwe Meerstromenschool officieel geopend. Na toespraken van directeur Paul Scherbeijn, wethouder Ben Hennekam en de voorzitter van Scoba Wim van der Houwen vond het moment suprême plaats. Dit onder toeziend oog van de kinderen, hun ouders en andere belangstellenden.
 • Kernbezoek Groede op maandag 20 april
  15 april 2009
  De gemeente wil graag goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen in de verschillende kernen. Daarom brengt het college van Burgemeester en Wethouders op maandag 20 april een kernbezoek aan Groede.
 • Opening Meerstromenschool Groede op 17 april
  15 april 2009
  De nieuwe Meerstromenschool in Groede is klaar. De leerlingen en leerkrachten hebben het gebouw eind januari reeds in gebruik genomen en voelen zich er al aardig thuis. Tijd dus om de school officieel te openen en te laten zien aan belangstellenden.
 • Opening Milieustraat rond de feestdagen
  15 april 2009
  De Milieustraat in Oostburg is gesloten op donderdag 30 april (Koninginnedag), donderdag 21 mei (Hemelvaart) en maandag 1 juni (2e Pinksterdag).
 • High tea voor mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen
  15 april 2009
  Dinsdag 12 mei organiseert het Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Welzijn West Zeeuwsch-Vlaanderen een middag high tea in de theetuin ‘In de Morelleput’ te Nieuwvliet.
 • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken op maandag 20 april heeft besloten karakter
  08 april 2009
  De Adviesraad Sociale Zaken vergadert op maandag 20 april eenmalig in beslotenheid. De volgende vergadering op maandag 18 mei is weer openbaar.
 • Bouwaanvraag pinguïnproject
  08 april 2009
  Het bruisend hart van Breskens is de afgelopen jaren stap voor stap teruggebracht. Het Oranjeplein is heringericht, er is een aantrekkelijke looplijn tussen de havens en het dorp gerealiseerd en aan het nieuwe Spuiplein wordt de laatste hand gelegd.
 • Radiorubriek over risico's en veiligheid in Zeeland
  08 april 2009
  De Veiligheidsregio Zeeland en Omroep Zeeland hebben de handen ineen geslagen. Sinds maandag 6 april kunt u bij Omroep Zeeland radio, in het programma De Ochtend, luisteren naar een nieuwe rubriek over risico’s en veiligheidsthema’s in Zeeland met als titel ‘’Kust Veilig’’.
 • Opening Groede Podium op 4 april
  01 april 2009
  Zaterdag 4 april wordt Groede Podium officieel geopend. Ter gelegenheid daarvan hebben de Dorpsraad Groede, Emergis en de gebroeders Van Damme in overleg met de gemeente een feestelijk programma opgesteld waarvoor u van harte uitgenodigd wordt. Kom langs en beleef zelf het nieuwe ontdek-, doe- en activiteitenpark in West Zeeuws-Vlaanderen!
 • Sluiting gemeentehuis, UWV werkbedrijf en Woongoed
  01 april 2009
  Het gemeentehuis, de gemeentewerkplaatsen en overige dependances zijn gesloten op vrijdag 10 april (Goede Vrijdag), maandag 13 april (Tweede Paasdag), donderdag 30 april (Koninginnedag), vrijdag 1 mei en dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag). Ook de balies van UWV Werkbedrijf (voorheen CWI) en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen zijn deze dagen gesloten. Woongoed is op dinsdag 5 mei wel telefonisch bereikbaar.
 • Forse besparing door samenwerking afvalwatersysteem
  01 april 2009
  Op 25 maart tekenden het waterschap Zeeuws-Vlaanderen en de gemeenten Terneuzen en Sluis samen het afvalwaterakkoord. Dit akkoord staat garant voor de samenwerking in het afvalwatersysteem tussen het waterschap Zeeuws-Vlaanderen en de twee gemeenten.
 • Praat mee over de toekomst van Zeeland
  01 april 2009
  Zeeland verandert en dat is spannend! In sommige delen groeit de bevolking nog licht terwijl er in andere gebieden, zoals de gemeente Sluis, sprake is van krimp. Er wonen steeds meer ouderen in Zeeland en het aantal kinderen en jongeren neemt af.
 • U bent 70 jaar of ouder en uw identiteitsbewijs is verlopen? Wij komen bij ú langs!
  29 april 2009
  De gemeente Sluis biedt vanaf mei haar inwoners die vóór 1940 geboren zijn twee keer per jaar de gelegenheid om vervanging van legitimatiebewijzen op locatie te laten plaatsvinden.
 • Extra vrijwilliger museum Aardenburg gezocht
  29 april 2009
  In het Gemeentelijk Archeologisch Museum zijn behoorlijk wat bijzondere en waardevolle voorwerpen te zien. Ze worden op een speelse manier aan een breed publiek tentoongesteld.
 • Nationale Herdenkingsdag (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei)
  22 april 2009
  In Nederland wordt er op twee dagen aandacht geschonken aan oorlog, vrede en vrijheid: op 4 en 5 mei. Deze dagen horen bij elkaar, zoals dag en nacht.
 • Restauratie Belfort Sluis
  22 april 2009
  Het Belfort in Sluis is een prachtig historisch gebouw. Het dateert uit het eind van de veertiende eeuw en werd verschillende keren gerestaureerd, onder andere na grootschalige verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog.
 • Wegwerkzaamheden in Oostburg
  22 april 2009
  Maandag 20 april is Aannemingsbedrijf Geldof B.V. in opdracht van de gemeente gestart met de aanleg van een laad- en losplaats in de Nieuwstraat te Oostburg (nabij het gemeentehuis).
 • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken op maandag 20 april heeft besloten karakter
  15 april 2009
  De Adviesraad Sociale Zaken vergadert op maandag 20 april eenmalig in beslotenheid. De volgende vergadering op maandag 18 mei is weer openbaar.
 • Zaterdag 9 mei Zeeuwse Fietsdag 2009
  15 april 2009
  Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Vaker Veilig Fietsen de Zeeuwse Fietsdag. Op zaterdag 9 mei staat Zeeland in het teken van fietsen, fietsen en ... fietsen. Er zijn diverse tochten uitgezet van 8 tot 150 km, dus fiets gezellig mee!
 • Afrondende werkzaamheden Stampershoek
  15 april 2009
  Van 4 tot en met 8 mei vinden de afrondende infrastructurele werkzaamheden plaats op het bedrijventerrein Stampershoek Zuid te Oostburg.
 • Sluiting gemeentehuis, UWV Werkbedrijf en Woongoed
  15 april 2010
  Het gemeentehuis, de gemeentewerkplaatsen en overige dependances zijn gesloten op donderdag 30 april (Koninginnedag), vrijdag 1 mei en dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag).
 • Een teek? Pak 'm beet!
  15 april 2009
  In het voorjaar trekken veel mensen de natuur in, voor werk of in de vrije tijd. Dan bestaat het risico dat u een tekenbeet oploopt.
 • Eede en Hoofdplaat kernen met pit!
  08 april 2009
  Woensdag 1 april hebben de dorpsraden Eede en Hoofdplaat het predicaat ‘Kern met Pit’ ontvangen. ‘Kern met Pit’ is een wedstrijd voor bewonersgroepen die graag zelf iets in of aan hun woonomgeving willen verbeteren.
 • Ondertekening realisatieovereenkomst Cavelot
  08 april 2009
  Op maandag 6 april ondertekenden Paul Hoen en Henk van Koeveringe van Ontwikkelingsmaatschappij Cavelot B.V. en wethouder Maria le Roy, portefeuillehouder project Cadzand-Bad, in het bijzijn van gedeputeerde Marten Wiersma en burgemeester Jaap Sala de realisatieovereenkomst voor het plan Cavelot te Cadzand-Bad.
 • Inspraak Sluiskiltunnel van start
  06 april 2009
  Van 9 april tot en met 20 mei 2009 ligt bij de gemeente Terneuzen het voorontwerp bestemmingsplan Sluiskiltunnel ter inzage. In dit plan wordt het nieuwe tracé uitgebreid beschreven. Inwoners van de gemeente Terneuzen en andere belanghebbenden kunnen hierop inspreken.
 • Museumweekend op 4 en 5 april
  01 april 2009
  Op zaterdag 4 en zondag 5 april vindt het Museumweekend plaats. Het is één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Het motto van het Museumweekend is ‘Verleiden’. Ook in de gemeente Sluis doet een aantal musea mee. Voor sommige is het tevens het begin van het museumseizoen.
 • Onderzoek naar Romeins Aardenburg
  01 april 2009
  Een aantal wetenschappelijke, bestuurlijke en commerciële instellingen maken zich sterk voor een uitgebreid onderzoek en publicatie van de Romeinse opgravingen in Aardenburg. Hierdoor kunnen de Romeinse ontdekkingen en vondsten, die nu verborgen liggen in het depot, beschikbaar komen voor wetenschappers, inwoners van de gemeente Sluis en overige geïnteresseerden.
 • Het Natuurblad ontvangen?
  01 april 2009
  In de week van 30 maart wordt Het Natuurblad nummer 1 samen met het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad huis-aan-huis verspreid. Heeft u Het Natuurblad niet ontvangen en stelt u er prijs op deze alsnog te krijgen? Neem dan contact op met Natuur&Zo, tel. 0115 - 649 520.
 • Wijziging aanpak rioleringwerken Weijkmanlaan e.o. Breskens
  01 april 2009
  Op 5 januari is aannemingsbedrijf H4a Bouw & Infra BV in opdracht van de gemeente gestart met de werkzaamheden aan de riolering in een aantal straten te Breskens. Het werk is nodig om de verouderde riolering te vervangen en de afvoer richting het gemaal aan het Molenwater te verbeteren.

Uitgelicht


Zoeken