Direct naar hoofdmenu / zoekveld

September

 • Hare Majesteit de Koningin bezoekt de gemeente Sluis
  24 september 2008
  Hare Majesteit de Koningin brengt op dinsdag 7 oktober een streekbezoek aan de provincie Zeeland. Tijdens het bezoek staan de gebiedsgerichte aanpak en plattelandsproblematiek in West Zeeuws-Vlaanderen centraal.
 • Informatiebijeenkomst Natura 2000
  24 september 2008
  Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft op donderdag 11 september de start gegeven voor de inspraakprocedure voor 29 Natura 2000-gebieden.
 • Asfaltwerkzaamheden in Cadzand en Groede
  24 september 2008
  Deze week en volgende week worden er in en nabij Cadzand-Bad en Groede op diverse plaatsen asfaltwerkzaamheden uitgevoerd.
 • Een eerbetoon aan Canada in Retranchement
  17 september 2008
  Zaterdag 13 september gaf burgemeester Sala samen met Emina, Hilbert, Quinta en Charlotte, leerlingen van OBS Oranje Nassau, het startsein voor de zesde ‘Switchback Memorial March’.
 • Rioleringswerkzaamheden Aardenburg 6 oktober van start
  17 september 2008
  Van maandag 6 tot en met vrijdag 24 oktober wordt in de kern Aardenburg de riolering in de Marktstraat, Markt, Oude Kerkstraat, gedeeltelijk in de Beekmanstraat, Landstraat, Korte Dreefje, Tuimelsteenstraat en St. Bavostraat van binnenuit duurzaam hersteld. Eveneens wordt de Brouwerijstraat, ter afsluiting van de rioleringswerkzaamheden, aangepakt.
 • Start inspraak Natura 2000-gebieden
  17 september 2008
  Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft op donderdag 11 september de start gegeven voor de inspraakprocedure voor 29 Natura 2000-gebieden.
 • Hare Majesteit de Koningin brengt een streekbezoek aan de gemeente Sluis
  17 september 2008
  Hare Majesteit de Koningin brengt dinsdag 7 oktober 2008 een streekbezoek aan de provincie Zeeland. Tijdens het bezoek staan de gebiedsgerichte aanpak en plattelandsproblematiek in West Zeeuws-Vlaanderen centraal.
 • Rioleringswerkzaamheden Aardenburg op 6 oktober van start
  10 september 2008
  Van maandag 6 tot en met vrijdag 24 oktober wordt in de kern Aardenburg de riolering in de Marktstraat, Markt, Oude Kerkstraat, gedeeltelijk in de Beekmanstraat, Landstraat, Korte Dreefje, Tuimelsteenstraat en St. Bavostraat van binnenuit duurzaam hersteld.
 • Groede Festival 2008 steunt de NH kerk
  10 september 2008
  Het tweedaagse evenement Groede Festival met theater, muziek, kunst en andere culturele activiteiten zet Groede komend weekend, 13 en 14 september, in de kijker.
 • Let op: slik op de weg!
  08 september 2008
  De bietencampagne komt er weer aan en de oogst van sommige andere gewassen is al begonnen. Dat betekent trekkers met volle karren en grote landbouwmachines op de weg die slik kunnen achterlaten.
 • Start project Ku(n)stwerken in Cadzand-Bad
  03 september 2008
  Op maandag 8 september start kunstenaarswerkmaatschappij XXL Art (Extra Large Art Projects) in Cadzand-Bad met het project Ku(n)stwerken. Daarbij wordt de Nederlandse kust vastgelegd op doeken van 250 bij 50 centimeter door hedendaagse figuratieve kunstenaars, zodat het huidige beeld voor de toekomst bewaard blijft.
 • Installatie Raad voor maatschappelijke ontwikkeling (Rmo)
  03 september 2008
  Donderdag 28 augustus is de Raad voor maatschappelijke ontwikkeling (Rmo) officieel geïnstalleerd door wethouder Maria le Roy (Wmo). Deze raad zal de gemeente adviseren over alle facetten van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
 • Wsw-ers geven advies over het (zoeken naar) werk
  03 september 2008
  Wil je in gesprek met het bestuur van Dethon? Dat kan. Want sinds 1 januari dit jaar mogen mensen met een Wsw-indicatie meepraten over de Wsw: de Wet Sociale Werkvoorziening.
 • Herdenking slachtoffers geallieerd luchtbombardement Breskens
  03 september 2008
  Donderdag 11 september worden in Breskens de slachtoffers herdacht van het geallieerd luchtbombardement op Breskens van 11 september 1944. De herdenkingsplechtigheid vindt plaats bij het monument aan de Steenoven en begint om 19.30 uur.
 • Een goede buur
  03 september 2008
  Een hond die gromt en blaft naar iedere willekeurige voorbijganger. Een buurman die in de tuin luidkeels slechte moppen tapt. Naaldhakken op het parket bij de bovenburen. Rommel in de voortuin. Klussen zonder waarschuwing. Af en toe kunnen we behoorlijk last hebben van elkaar.
 • Officiële overdracht nieuw brandweermateriaal
  24 september 2008
  Zaterdag 4 oktober draagt het college van Burgemeester en Wethouders een nieuw haakarmvoertuig, een hulpverleningscontainer en een nieuw noodstroom aggregaat officieel over aan de brandweer.
 • Kijk op 9 oktober en stem op Groede!
  24 september 2008
  De Nederlands-hervormde Kerk in Groede is geselecteerd als deelnemer aan het AVRO-programma Restauratie 2008. De kerk gaat in dit programma als enige Zeeuwse deelnemer de strijd aan met 15 andere gebouwen. De winnaar krijgt 1 miljoen euro restauratiegeld.
 • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken
  17 september 2008
  Op maandag 22 september vergadert de Adviesraad Sociale Zaken om 13.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Oostburg.
 • Kinderboekenweek in bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen
  17 september 2008
  Van woensdag 1 tot en met zaterdag 11 oktober vindt de Kinderboekenweek 2008 plaats. Het thema van deze 54ste editie is Poëzie, onder het door Joke van Leeuwen bedachte motto ‘Zinnenverzinzin’.
 • Fittest voor senioren
  17 september 2008
  Uit onderzoek blijkt dat het op peil houden van fitheid en gezondheid bij het ouder worden steeds belangrijker wordt. Daarom biedt de gemeente Sluis inwoners van Cadzand, Retranchement en Sluis in de leeftijd van 60 tot 74 jaar die onvoldoende bewegen de mogelijkheid om deel te nemen aan een nieuw beweegproject.
 • Romeinse unster uit Aardenburg gerestaureerd
  17 september 2008
  Het Gemeentelijk Archeologisch Museum te Aardenburg heeft een Romeinse unster terug. Delen van het voorwerp verkeerden tot voor kort in een slechte staat.
 • Herdenking en start wandelmars in Retranchement
  10 september 2008
  De vzw België-Canada organiseert op zaterdag 13 september samen met het Belgisch Leger en de Vlaamse Wandel- en Jogging Liga de zesde ‘Switchback Memorial March’.
 • Geen thuis, wel een toekomst
  10 september 2008
  In de hal van het gemeentehuis in Oostburg is van 9 tot en met 26 september de fototentoonstelling “Geen thuis, wel een toekomst” te zien.
 • Vlaanderen blaast: 'Cultuur kent geen grenzen!'
  10 september 2008
  Drie harmonieorkesten uit verschillende delen van Vlaanderen die spelen als één Vlaams orkest. Het idee om hen samen te brengen komt van Hessel de Groff.
 • 10e Editie Zwintriatlon geslaagd
  10 september 2008
  Woensdag 3 september vond de 10e editie van de Zwintriathlon plaats met de start in Sluis en de finish in Knokke-Heist. Dit jaar namen ruim 900 personen deel waarmee wederom bewezen is dat de belangstelling voor dit sportevenement groot is en blijft.
 • Werkzaamheden op provinciale wegen
  03 september 2008
  De komende weken voert de provincie Zeeland op diverse wegen in West Zeeuws-Vlaanderen werkzaamheden uit. Het verkeer wordt tijdens de werken omgeleid.
 • Aangifte van vernielingen op nieuwe begraafplaats Breskens
  03 september 2008
  De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie vanwege vernielingen en veel zwerfvuil op de nieuwe begraafplaats in Breskens. Aan de politie is gevraagd extra te surveilleren en de gemeente houdt zelf ook een extra oogje in het zeil.
 • Officiële eerste steen nieuwbouw Meerstromenschool Groede
  03 september 2008
  Op vrijdag 29 augustus heeft wethouder Henk Luijendijk (Onderwijs) de symbolische eerste steen voor de nieuwbouw van de Meerstromenschool in Groede gelegd. Hij onthulde de steen onder toeziend oog van de leerlingen, hun ouders, leerkrachten en bestuursleden.
 • Informatieavond voor grensarbeiders in Zeeuws-Vlaanderen
  03 september 2008
  Bent u grensarbeider en vraagt u zich af hoe het zit met uw pensioen, de zorg en de belastingen? Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) organiseert hierover samen met FNV Bouw op 23 september om 19.00 uur een informatieavond in Gemeenschapscentrum De Warande in Sint Jansteen.

Uitgelicht


Zoeken