Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Maart

 • Concept-Verordening burgerparticipatie maatschappelijke ontwikkeling
  26 maart 2008
  Met ingang van 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden.
 • College feliciteert bakkerij Pladdet
  26 maart 2008
  Brood- en banketbakkerij Pladdet in Oostburg heeft op dinsdag 11 maart de 2e prijs gewonnen tijdens de Zeeuwse boluswedstrijd.
 • Uitnodiging informatiebijeenkomst Schoondijke
  26 maart 2008
  De gemeente treft samen met de heer Raaymakers van de gelijknamige agrarische onderneming in Schoondijke en Aardenburg, een milieutechnisch adviesbureau en de provincie Zeeland voorbereidingen voor de uitbreiding van het bedrijf in Schoondijke met een zeugenstal en een co-vergistingsinstallatie.
 • Nieuwe VVV-folderpost in Aardenburg
  26 maart 2008
  Vanaf zaterdag 5 april beschikt Aardenburg over een nieuwe VVV-folderpost (officieel: agentschap). Deze is gevestigd in het Gemeentelijk Archeologisch Museum.
 • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken
  19 maart 2008
  Op maandag 31 maart vergadert de Adviesraad Sociale Zaken om 13.30 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Oostburg.
 • Werkzaamheden aan Zeeuwse spoor
  19 maart 2008
  In de periode van 22 maart tot 22 april vindt groot onderhoud plaats aan het spoortraject Bergen op Zoom - Vlissingen. Dit is nodig omdat sommige delen van het spoor aan het einde van hun levensduur zijn.
 • Onderzoek 'gezond leven' in de gemeente Sluis
  19 maart 2008
  e gemeente Sluis voert een onderzoek uit naar ‘gezond leven’ in de gemeente. Dit gebeurt in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
 • Raads- en commissievergaderingen digitaal te beluisteren
  19 maart 2008
  uit de commissie- en raadsvergaderingen hoeft u vanaf nu niet meer terug te zoeken in de notulen. Sinds maandag 17 maart zijn deze vergaderingen namelijk digitaal te beluisteren op www.gemeentesluis.nl.
 • Promotiecampagne Zeeuws-Vlaanderen gestart
  12 maart 2008
  Zaterdag 8 maart lanceerde de commissaris van de Koningin in Zeeland, mevrouw Peijs, de nieuwe website over Zeeuws-Vlaanderen, www.uwnieuwetoekomst.nl. Zij gaf daarmee het startschot voor de regionale promotiecampagne.
 • 15e Internationale Rabobank Zwinstedenloop
  12 maart 2008
  Zondag 16 maart staat Sluis in het teken van de 15e Internationale Rabobank Zwinstedenloop. Dit evenement, dat het grootste in zijn soort in Zeeland is, trekt met zijn prachtige parcours ieder jaar ruim 900 deelnemers uit alle windstreken.
 • Sporthuldiging 2007
  12 maart 2008
  Jaarlijks huldigt de gemeente Sluis sporters en sportteams die in het afgelopen jaar een bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd. Op vrijdag 7 maart werden 163 sporters door wethouder Carien Bolijn in het zonnetje gezet.
 • Goed werkende verlichting in uw kern is belangrijk
  05 maart 2008
  Goed werkende openbare verlichting in uw kern is erg belangrijk. Voor de verkeersveiligheid, voor de sfeer en de herkenbaarheid van de openbare ruimte en voor een gevoel van veiligheid.
 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2008 verstuurd
  05 maart 2008
  Onlangs heeft u de aanslag voor de gemeentelijke belastingen 2008 ontvangen. Voor mensen met een laag inkomen en een beperkt vermogen bestaat de mogelijkheid kwijtschelding aan te vragen.
 • Uitnodiging workshop openbare inrichting Cadzand-Bad
  05 maart 2008
  De inrichting van de openbare ruimte in Cadzand-Bad is op 10 maart onderdeel van een workshop met wethouder Maria le Roy (portefeuillehouder project Cadzand-Bad), de leden van de gemeenteraad en het Ontwikkelingsplatform Cadzand-Bad.
 • Werkbezoek van Gedeputeerde Staten
  26 maart 2008
  Op dinsdag 18 maart bracht het college van Gedeputeerde Staten een werkbezoek aan de gemeente Sluis. Dit in het kader van de regiocontacten die de provincie met de gemeenten onderhoudt.
 • Boomfeestdag in Retranchement en Hoofdplaat
  26 maart 2008
  7 Iepen in de Dorpsstraat in Retranchement en 200 struiken in het dorpsbos in Hoofdplaat. De gemeente Sluis is dankzij de kinderen van de basisscholen Oranje Nassau en De Hooge Plaat weer een beetje groener.
 • Cursus Wind voor meisjes uit groep 7 en 8
  26 maart 2008
  Op maandag 31 maart start Technika 10 met de cursus Wind. Tijdens deze cursus worden een windwijzer en een vlieger gemaakt. Er is onder andere aandacht voor wind en windkracht, lucht en luchtdruk én voor vliegen.
 • Maak kennis met het Religieus Erfgoed in uw omgeving
  19 maart 2008
  Het jaar 2008 is uitgeroepen tot Jaar van het Religieus Erfgoed. In dat kader worden veel activiteiten georganiseerd om u (nader) kennis te laten maken met het religieus erfgoed in uw omgeving en daarbuiten.
 • Adviesraad Sociale Zaken zoekt leden
  19 maart 2008
  De Adviesraad Sociale Zaken heeft dringend behoefte aan nieuwe leden. Behalve ‘ervaringsdeskundigen’ (mensen die een uitkering hebben of hadden) gaat het ook om mensen die secretariaatswerk kunnen doen: correspondentie kunnen voeren, kunnen notuleren.
 • Brugklassers ruimen zwerfafval op
  19 maart 2008
  “Hè bah, wat is dít nou weer?” Gillend trekken drie meiden een bruinige sliert plastic uit het water. Een paar eenden fladderen luid kwakend weg. Vrijdagmorgen 14 maart was voor hen even geen ruimte in de sloot tussen het plein van het Zwincollege en het busstation in Oostburg.
 • Opplusdag Aardenburg
  19 maart 2008
  Op vrijdag 25 april organiseren de gemeente en de stadsraad Aardenburg een opplusdag in Aardenburg.
 • 1e Exemplaar Het Natuurblad gepresenteerd
  19 maart 2008
  Donderdag 13 maart hebben de drie Zeeuws-Vlaamse milieuwethouders het eerste exemplaar van Het Natuurblad ontvangen. Dit is een nieuw magazine waarin milieu- en natuurgerelateerde onderwerpen, toegespitst op Zeeuws-Vlaanderen, worden belicht.
 • Gewijzigde openingstijden Paasweekend
  12 maart 2008
  Het gemeentehuis is op Goede Vrijdag 21 maart en op Tweede Paasdag 24 maart gesloten. Voor aangifte van overlijden en/of geboorte kunt u, na telefonische afspraak (06-14112829), op zaterdag 22 maart van 9.30 uur tot 10.00 uur terecht bij de afdeling Bevolking.
 • AED, een levensreddend hulpmiddel
  12 maart 2008
  Sluis ontvangt jaarlijks miljoenen dagjesmensen en toeristen. Op die plaatsen waar veel mensen (samen)komen, kan de kans op confrontatie met gezondheidsproblemen toenemen.
 • Zeeuws-Vlaanderen op de Emigratiebeurs
  05 maart 2008
  Zeeuws-Vlaanderen presenteert zich op de Emigratiebeurs op 8 en 9 maart in Nieuwegein. Hiermee wordt de aftrap gegeven voor een promotiecampagne voor de streek.
 • Voorlichtingsbijeenkomst Energie- en Kostenbesparing
  05 maart 2008
  De gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis voeren samen een actief klimaatbeleid om bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering.
 • Voorlaatste fase herinrichting Breskens gestart
  05 maart 2008
  Op maandag 3 maart is de vierde (en voorlaatste) fase van de herinrichting van het centrum van Breskens gestart. Het betreft de herinrichting van de Grote Kade vanaf het kruispunt Grote Kade/Dorpsstraat tot aan Keipad/dijkovergang Haven.
 • Strandopruimactie Lenteprikkel
  05 maart 2008
  Samen de handen uit de mouwen steken om het strand op een verantwoorde manier zwerfafvalvrij te maken. En ondertussen genieten van de vaak prachtige natuurlijke materialen die je ook op het strand tegenkomt, zoals schelpen en wieren.

Uitgelicht


Zoeken