Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Toerisme

West Zeeuws-Vlaanderen is zorgeloos genieten.

Wandelen in de polder Terras in Retranchement Familieglijbaan strand Nieuwvliet

 

Gemeente Sluis: ideale vakantieplek


West Zeeuws-Vlaanderen is zorgeloos genieten. Ontdek de mooiste plekjes van West- Zeeuws-Vlaanderen: verborgen kreken, oude smokkelpaden, karakteristieke boerderijen en sfeervolle polderdijkjes. Het woelige verleden is nog tastbaar aanwezig. Het dijkenpatroon, de eilandenstructuur en de vestingwerken zijn de ‘levende’ getuigen van de strijd tegen de zee en andere indringers. De rust en ruimte in het gebied zijn bijna on-Nederlands. Elke kilometer is weer anders.

De 17-km lange kust is de topattractie van onze gemeente. U kunt er genieten van de brede stranden met elk een eigen uitstraling en gezellige kustdorpjes. Wij zijn trots op onze historische kernen met hun eigen karakter en rijke geschiedenis. Het weidse, afwisselende platteland nodigt uit tot het maken van mooie wandel- en fietstochten en bezoekjes aan de gezellige Fiets-Plattelands-Knooppunten.

 

Vakantievieren in de gemeente Sluis?

Wie meer wil weten over overnachtingsmogelijkheden (variërend van hotel en camping tot vakantiewoning) en de bezienswaardigheden in het gebied (inclusief leuke tips voor een dagje uit) kan terecht op de website van de VVV Zeeuws-Vlaanderen, vvvzeeland.nl.


Uitgelicht


Zoeken