Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Gladheidbestrijding

De gemeente zorgt voor de gladheidbestrijding binnen de bebouwde kom.

Wie strooit waar?

De gemeente zorgt voor de gladheidbestrijding binnen de bebouwde kom. We kunnen niet overal strooien maar in het gladheidbestrijdingsplan is uitgegaan van de verkeersveiligheid, de mobiliteit, kwetsbare verkeersdeelnemers als ouderen, fietsers en jonge kinderen en het opnemen van alternatieve routes. In de primaire routes zijn ook veel woonstraten opgenomen. In veel gemeenten worden alleen de doorgaande en belangrijke wegen gestrooid. Dat betekent dat, in vergelijking met anderen gemeenten, wij meer dan gemiddeld strooien. Wij hanteren het uitgangspunt dat zoveel mogelijk inwoners binnen een afstand van maximaal 200 meter van een gestrooide weg wonen. Bij het samenstellen van de routes is er zoveel mogelijk rekening gehouden met locaties van bijvoorbeeld openbare gebouwen, verzorgingshuizen en het ziekenhuis. In het strooiplan is aandacht voor de bereikbaarheid van grote bedrijven met continudiensten, winkelcentra, scholen en belangrijke parkeerterreinen. Rijkswaterstaat, de provincie en het waterschap strooien preventief de hoofdwegen in het buitengebied maar komen soms ook een stukje door de kernen. Het komt dus voor dat er op verschillende tijdstippen wordt gestrooid. De routes zijn wel op elkaar afgestemd zodat er geen dubbel werk wordt gedaan.

 

Welke straten strooit de gemeente?

De routes van de strooiauto's zijn per kern op een plattegrond aangegeven. Klik op een plaatsnaam om de plattegrond te bekijken.

 

 

Wij doen de straat, doet u de stoep?

Nu u weet wat u van ons mag verwachten, doen we graag een beroep op u. Iedereen hoort de stoep voor zijn huis ijsvrij te houden. De gemeente stelt geen wegenzout beschikbaar maar strooizout is te koop bij diverse winkels in de gemeente.

 

Wat kunt u verder doen?

Weggebruikers moeten hun rijgedrag aanpassen aan de weersomstandigheden. Ook is het belangrijk dat voertuigen klaar zijn voor de winter. Denk hierbij aan goed werkende verlichting, de juiste bandenspanning en eventueel winterbanden.

 

Heeft u vragen over de gladheidbestrijding?

We kunnen ons voorstellen dat u toch nog vragen heeft over de gemeentelijke gladheidbestrijding. In de veelgestelde vragenlijst ziet u misschien uw vraag en ons antwoord terug. Klik hier om de veelgestelde vragenlijst te bekijken.

 


Uitgelicht


Zoeken