Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Jeugd en jongeren

Hier vindt u informatie over het plan van aanpak jeugdparticipatie.

Ter ondersteuning van het plan van aanpak jeugdparticipatie Gemeente Sluis bieden wij u de volgende links aan.

 

Het Zeeuws-Vlaamse Steenworp is een muzikaal jongerenproject in de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis. Steenworp is van oorsprong een muzikale wedstrijd voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar, maar het project richt zich tevens sterk op coaching en educatie voor muzikanten. Onze bedoeling is om beginnende muzikanten van hun zolder of uit hun garage te halen en ze de ervaring van een echt optreden te laten genieten, met een podium, PA, lichtshow en publiek. Daarnaast bieden we ze de kans om naast die ervaring nog meer te leren, onder andere door het jurycommentaar op de avond zelf, maar tevens door een heuse workshop voor de finalisten en tips van professionals voor iedere deelnemer op basis van dit jurycommentaar.

 

Jouw jeugdzorg is een website voor jongeren in Zeeland over Jeugdzorg. Via deze website wordt de jeugd op de hoogte gehouden van haar rechten, de laatste nieuwtjes etc.

 

Jouwzeeland is dé jongerenwebsite van de Provincie Zeeland en voorziet de jongeren van uitgaansagenda's tot verslagen van evenementen die door het Jongerenpersbureau van de Provincie Zeeland zijn geschreven. Er zijn een poll en forum aanwezig waar jongeren met elkaar kunnen discussiëren over politieke, maar ook persoonlijke gebeurtenissen. Een uitgebreide site waar iedere jonge Zeeuw zijn voordeel mee kan doen. Hip, leuk en informatief!

 

Kunstbende is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling en zoekt met een gevarieerd pakket aan projecten zoals de wedstrijd Kunstbende, Move Your Art en The Best of Kunstbende Tour aansluiting bij de leefwereld van duizenden jongeren.

 

Eind jaren ’90 heeft een groep vrijwilligers in de polder van IJzendijke het festival WeitjeRock in het leven geroepen. Dit festival, dat als een uit de hand gelopen tuinfeest begon, groeide in de loop der jaren uit tot een druk bezocht festival met ongeveer 900 bezoekers. In 2013 keert het festival weer terug.

 


Uitgelicht


Zoeken