Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Leven, Wonen en Werken / Ondernemen / Markt, standplaatsen en venten

Markt, standplaatsen en venten

In de gemeente Sluis is het mogelijk een standplaats in te nemen. Dit kan op de weekmarkten en op een aantal aangewezen dagelijkse standplaatsmogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om artikelen te venten.

Markt, standplaatsen en venten
In de gemeente Sluis is het mogelijk een standplaats in te nemen. Dit kan op de weekmarkten en op een aantal aangewezen dagelijkse standplaatsmogelijkheden.
Daarnaast is het mogelijk om artikelen te venten. Als u een standplaats wilt innemen of iets wilt venten, moet u eerst contact opnemen met de gemeente. Dat kan via telefoonnummer 14 0117.

 

Informatie over de weekmarkten vindt u hier.


Marktplaats, eenmalig of vaste toewijzing
Het kan zijn dat u op de markt een eenmalige of vaste standplaats wilt hebben. Hiervoor heeft u een vergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente.
De gemeente zal dan controleren of er plaats beschikbaar is en of u in aanmerking komt voor de vergunning. De gemeente kan uw aanvraag goedkeuren of weigeren.
U kunt bovendien ook op een wachtlijst geplaatst worden. U kunt een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een kraam tijdens een evenement. Hiervoor heeft u dan het aanvraagformulier voor de standplaatsvergunning nodig.

Meer informatie hierover vindt u in de digitale balie

 

Standplaatsen en venten
Voor de verkoop van kleine artikelen op straat of aan de deur heeft u geen standplaats nodig. U heeft wel toestemming nodig.
Vraag om toestemming als u bijvoorbeeld ijs, bloemen, of broodjes wilt verkopen. Neem ook een geldig identiteitsbewijs mee als u met uw koopwaar de straat op gaat.

Het is mogelijk een jaarvergunning aan te vragen en een vergunning voor incidenteel venten. Venten is verkoop langs de deur of op straat. U hebt dus geen vaste standplaats.

Meer informatie hierover vindt u in de digitale balie.

 

Beleid
In de Nota Vent- en Standplaatsenbeleid vindt u meer informatie. Daarnaast moeten venters en standplaatshouders rekening houden met de algemene plaatselijke verordening (APV) van de gemeente Sluis.


Uitgelicht


Zoeken