Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Leven, Wonen en Werken / Ondernemen / Breedband internet in het buitengebied

Breedband internet in het buitengebied

Hier vindt u informatie over internet in het buitengebied.

Breedband internet in het buitengebied

Internet is onmisbaar. Snel internet in het buitengebied is één van de voorwaarden voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling in de gemeente Sluis. Maar voor bijna 1.700 adressen in het buitengebied van de gemeente Sluis is geen snelle internetverbinding beschikbaar. De gemeente helpt, samen met een aantal partners, om ervoor te zorgen dat ook daar goed internet komt.

 

Succesvolle proef

De provincie Zeeland organiseerde in 2015 een proef met bedrijf Greenet, DELTA, gemeente Sluis, ZLTO en Recron. Middels een draadloze oplossing werden tientallen adressen tot ruim 6 kilometer van Cadzand-Bad aangesloten met een snelle internetaansluiting. De provincie subsidieerde de zendapparatuur en de aanloopkosten van het project. Doel was te testen of de techniek werkt in het Zeeuwse landschap met de vele (grotere) recreatiebedrijven. Dat bleek inderdaad het geval, daarom wordt nu ingezet op een vast-draadloze techniek voor het hele buitengebied.

 

Subsidie

Vast-draadloze netwerken zijn de oplossing om het buitengebied van snel internet te voorzien. Provincie Zeeland en de gemeente Sluis willen de realisatie van deze netwerken versnellen door een subsidieregeling voor de witte adressen in het buitengebied. Witte adressen zijn adressen waar geen hoogwaardige breedbandverbinding telecommunicatieverbinding met een downloadsnelheid van 30 Mbps of meer beschikbaar is. Een particulier huishouden of een zakelijke afnemer die wordt voorzien van een geactiveerde aansluiting op een hoogwaardige breedbandverbinding, kan subsidie aanvragen voor de aansluitkosten.

 

Het subsidiebedrag bedraagt € 200,- per aangesloten wit adres binnen de grenzen van het grondgebied van de gemeente Sluis. Van dit bedrag wordt de helft door gemeente Sluis beschikbaar gesteld; de andere helft door provincie Zeeland. De subsidie regeling zal tot eind 2017 lopen. Daarna wordt er geëvalueerd en besloten of een vervolg nodig is.

 

De eerste 220 aanmelders kunnen hun aansluitkosten gesubsidieerd krijgen. U vraagt subsidie aan via dit formulier. Op deze subsidieregeling is de Algemene Subsidieverordening gemeente Sluis 2015 van toepassing.

 

Zie ook: http://www.zeeland.nl/economie/snel-internet-buitengebied

 

Contact

Odile de Pooter
0117 - 457000
odepooter@gemeentesluis.nl

 

Deze subsidieregeling wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van

logo gemeente Sluis logo provincie Zeeland


Uitgelicht


Zoeken