Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Leven, Wonen en Werken / Gemeente in beeld / De gemeente in vogelvlucht

De gemeente in vogelvlucht

In het uiterste zuidwesten van Nederland ligt de gemeente Sluis. Een uniek stukje Nederland, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Daar zorgt met name de diversiteit van het gebied voor: gezellige, authentieke kernen, brede zandstranden, natuurlijke duinen een weids en afwisselend polderlandschap en een groot aanbod van evenementen en bezienswaardigheden. Sluis heeft het allemaal!

Brede, schone stranden

Brede, schone stranden 

De topattractie van West Zeeuws-Vlaanderen is de 17 kilometer lange kustlijn langs de Westerschelde en de Noordzee. Schone, brede stranden over maar liefst 11 kilometer. Haaientanden zoeken, een frisse duik, een wandeling, zonnebaden, zeehonden spotten… Het hele jaar door is het er genieten.
De gemeente stelt samen met ondernemers veel in het werk de stranden schoon te houden. En met succes! Al jaren achtereen scoort West Zeeuws-Vlaanderen zeer hoog in de competitie "de schoonste stranden van Nederland"!  
 

 

 

 

 

 

Reis door het verleden

Reis door het verleden   

West Zeeuws-Vlaanderen heeft een rijk verleden. De geschiedenis heeft de streek in ontelbare opzichten gevormd. Wie in de geschiedenis duikt, ontdekt al snel dat elke kern een boeiend verhaal te vertellen heeft. De gemeente Sluis streeft ernaar om de historische identiteit daar waar mogelijk beter zichtbaar te maken. Dit doet de gemeente aan de hand van zogeheten valorisatie (opwaardering) van de kernen.  

 

 

 

 

 

 

 

Geslaagd winkelen

Geslaagd winkelen 
De gemeente Sluis kent een uitgebreid aanbod van winkels. Miljoenen dag- en verblijfstoeristen brengen jaarlijks een bezoek aan het bekende vestingstadje Sluis, centrumplaats Oostburg en badplaatsen Cadzand-Bad en Breskens om te genieten van de gezellige terrasjes en de plaatselijke specialiteiten. Maar ook de winkels en markten in de kleinere kernen trekken veel bezoekers. 

 

 

 

 

 

 

 

Verken het platteland

Verken het platteland   

West Zeeuws-Vlaanderen is rijkelijk bedeeld door moeder natuur. Denk maar aan de unieke natuurgebieden Het Zwin en de Verdronken Zwarte Polder en de uitgestrekte polders. Ontdek op uw eigen tempo alle mooie plekjes, te voet, met de fiets of met de auto. Waar u echt goed de sfeer van het platteland kunt proeven, is op de Plattelands-Knooppunten. Dit zijn echte, actieve boerderijen (landbouw/veeteelt), die hun deuren openzetten voor toeristen en recreanten. De eigenaar vertelt u graag meer over zijn bedrijf en er zijn diverse boerderij- en streekproducten te koop.


Uitgelicht


Zoeken