Paspoort en ID-kaart voor Nederlanders die in het buitenland wonen

Bent u Nederlander en woont u in het buitenland?
Dan kunt u in de gemeente Sluis een nieuw paspoort en/of identiteitskaart aanvragen.

Belangrijk te weten

Maak eerst uw persoonlijke checklist op de website Nederland wereldwijd.
Na het invullen van deze checklist, krijgt u een overzicht van de documenten die u nodig heeft.
Deze documenten kunt u, na het invullen van het digitale formulier, uploaden en meesturen.
Zorg er daarom voor dat u de vereiste documenten uit de checklist al heeft ingescand.

Vervolgens kunt u hier het digitale formulier invullen.
Lees onderstaande tekst goed, voordat u het formulier invult.

• U krijgt binnen drie werkdagen nadat u het formulier digitaal heeft verstuurd per e-mail bericht.
    Indien alle gevraagde documenten zijn goedgekeurd, kunt u via de link in de e-mail een afspraak maken op een gewenste dag en tijdstip.
  • U heeft een pasfoto nodig die voldoet aan de Nederlandse eisen.
    Er is een fotocabine aanwezig in het gemeentehuis, geschikt voor personen vanaf ongeveer zeven jaar oud.
  • U kunt over de status van uw aanvraag geen telefonisch contact opnemen.
    Voor vragen over uw aanvraag, kunt u contact opnemen via rnb@gemeentesluis.nl.
  • U kunt niet zonder afspraak naar het Klanten Contact Centrum (KCC) in Oostburg (Nieuwstraat 22) komen voor een aanvraag.
Paspoort en/of ID-kaart voor kinderen

Voor een paspoort voor uw kind tot en met 17 jaar of een identiteitskaart voor uw kind tot en met 11 jaar, voegt u ook een toestemmingsformulier aan de vragenlijst toe.
Het formulier moet ondertekend zijn door beide ouders of door degene die het gezag over het kind heeft.
Van de ondertekenaars ontvangen wij ook graag een kopie van een geldig paspoort of identiteitskaart.
Minderjarige kinderen dienen aanwezig te zijn bij de aanvraag.

Geldigheid
  • Voor volwassenen (vanaf 18 kaar): 10 jaar
  • Voor jongeren (onder de 18 jaar): 5 jaar
Levertijd

Nadat u bij de balie bent geweest, kunt u uw nieuwe paspoort of identiteitskaart na drie werkdagen afhalen.
Indien u in Vlaanderen of Brussel woont, kunnen wij uw document ook thuisbezorgen.
Bij de aanvraag kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat.
Iedereen die ervoor kiest het paspoort of identiteitskaart af te halen, moet dit persoonlijk doen, ook kinderen.
Het paspoort dient binnen drie maanden na aanvraag opgehaald te zijn.

Het kan gebeuren dat uw paspoort door omstandigheden niet tijdig wordt geleverd.
De gemeente Sluis is dan niet aansprakelijk voor de eventuele schade die u hierdoor ondervindt.

• Paspoort tot 18 jaar: € 87,40
  • Paspoort vanaf 18 jaar: € 100,75
  • Identiteitskaart tot 18 jaar: € 67,45
  • Identiteitskaart vanaf 18 jaar: € 89,50

• Thuisbezorgen in Vlaanderen: € 25,00
  • Iedere extra bezorging op hetzelfde adres: € 15,00

U kunt zowel met pinpas, creditcard of contant betalen.

Vragen

Heeft u vragen of problemen met het doen van de aanvraag, stuur dan een e-mail naar rnb@gemeentesluis.nl.
Uw e-mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.