Tussen 15 en 22 jaar? Start deze zomer je eigen bedrijf!

Dit jaar start alweer de vierde editie van het project ZomerOndernemer Zeeland.
Gedurende zes weken kunnen jongeren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar van start met een eigen bedrijfje en worden daarbij gecoacht, verzekerd en voorzien van een startkapitaaltje.
Het project start op maandag 9 juli en is bedoeld voor alle jongeren die in Zeeland wonen en/of een opleiding volgen.
Jongeren die altijd al hebben willen ondernemen, al begonnen zijn met ondernemen of enkel nieuwsgierig zijn naar het ondernemerschap kunnen meedoen.
De enige voorwaarde voor deelname is dat ze een idee hebben voor een onderneming.

De doelstellingen van het project zijn: 1. Jongeren kennis laten maken met het ondernemerschap en 2. Het creëren van een ondernemende mindset bij jongeren.
Veel jongeren lopen rond met het idee een eigen bedrijf op te starten, maar weten niet hoe of vinden de drempel te hoog.
Door deelname aan het project kunnen ze aan den lijve ondervinden hoe het is om te ondernemen en dat dit niet eng is, maar juist leuk.
Ondernemers zijn hard nodig in de economie en zorgen voor werkgelegenheid.

Na aanmelding vult de toekomstige deelnemer een mini ondernemersplan in.
Hierna volgt een intakegesprek waarin het ondernemersplan wordt doorgenomen en getoetst zodat ze meteen kunnen beginnen.
De eerste week van het project start met drie intensieve trainingsdagen.
De deelnemers krijgen dan allerlei oefeningen en opdrachten die de ondernemersinzichten en vaardigheden aanwakkeren.
In de weken erna zijn er telkens bijeenkomsten van een dagdeel die ingezet worden voor workshops van (lokale) partners, bedrijfsbezoeken en reflectiemomenten.

In de zomers van 2015, 2016 en 2017 hebben 58 Zeeuwse jongeren al ondervonden hoe het is om een eigen bedrijf te starten.
De komende periode vindt er op de meeste scholen voorlichting plaats over het project.
ZomerOndernemer Zeeland wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor de Zeeuwse Rabobanken, Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten Terneuzen, Goes, Sluis, Borsele, Hulst, Schouwen-Duiveland, Reimerswaal, Veere, Tholen en Noord-Beveland en het OCG.
Daarnaast zijn er ook landelijke sponsors die het project een warm hart toedragen.

Voor meer informatie of om aan te melden ga je naar www.zomerondernemer.nl.