De opbouwwerkers van de gemeente Sluis

Wellicht heeft u ze wel eens gezien of met ze gesproken, aangezien zij veel in de kernen te vinden zijn.
Maar wat doen zij dan precies?
En waarvoor kunt u bij hen terecht?
In dit artikel stellen zij zich graag aan u voor!

Marjan Lolkema, Lola Oostdam en Peter Boogaarts zijn onze opbouwwerkers.
Zij hebben veel contact met inwoners en organisaties en zijn regelmatig in de wijk aanwezig.
Vanuit de gemeente vormen zij de verbindende schakel tussen bewoners en bewonersgroepen en tussen bewoners en professionele organisaties en overheden.
Peter heeft de kernen Breskens, Groede, Nieuwvliet, Schoondijke en Hoofdplaat onder zijn hoede.
Lola is actief in Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Waterlandkerkje en IJzendijke en Marjan in Sluis, Retranchement, Cadzand, Zuidzande en Oostburg.

Oren en ogen in de wijk

De opbouwwerkers leggen uit: "Wij proberen de oren en ogen in de wijk te zijn en daarmee een makkelijk bereikbaar aanspreekpunt voor inwoners met vragen, signalen en plannen.
We stimuleren inwoners om initiatieven te nemen die de wijk of straat leefbaarder maken.
Daarnaast ondersteunen we de individuele inwoner die hulp nodig heeft bij het zoeken naar de juiste ondersteuning.
We kennen veel activiteiten en mogelijkheden in de buurt.
Samen met de inwoners zoeken we naar een passende oplossing.
Vaak ontstaan daardoor contacten waardoor iemand zich minder alleen voelt.
Of wordt het lastige formulier ingevuld door een opgeleide vrijwilliger, kan de mantelzorger naar de mantelzorgbijeenkomst of neemt de buurvrouw de boodschappen mee omdat het zelf even niet lukt."

WeHelpen vanzelfsprekend

De opbouwwerkers zijn ambassadeurs van het platform WeHelpen.
De gemeente sloot zich aan bij dit platform, omdat elkaar helpen vanzelfsprekend is.
Via www.wehelpen.nl/sluis kunt u hulp aanbieden aan en hulp vragen van inwoners uit uw omgeving, samen met bekenden een hulpnetwerk aanmaken of vanuit een vereniging een hulpvraag plaatsen.
De opbouwwerkers: "WeHelpen is een toegankelijk en gratis platform.
Hulp bij het maaien van het gras, vervoer van en naar het ziekenhuis, samen boodschappen doen, samen eten, het uitlaten van de hond.
Het gaat om de kleine dingen die het leven aangenamer maken.
Wij stimuleren inwoners zoveel mogelijk om een hulpvraag of -aanbod te registeren op www.wehelpen.nl en kunnen daarbij uiteraard helpen!"

Contact

Heeft u een vraag aan de opbouwwerker, wilt u een gesprek om uw situatie te bespreken of wilt u zich melden als vrijwilliger?
Kom dan langs bij Porthos Sluis van de gemeente, Nieuwstraat 22 in Oostburg.
Porthos Sluis is ook bereikbaar via tel. 140117 en info@gemeentesluis.nl.