Buurtbemiddelaars gezocht!

Wilt u bijdragen aan de leefbaarheid in de gemeente Sluis?
Meld u dan aan als buurtbemiddelaar!
Bij buurtbemiddeling ondersteunen getrainde vrijwilligers buren bij het oplossen van problemen waar zij zelf niet meer uitkomen.

Vaak lopen burenruzies vast in standpunten zoals: de boom moet weg of de boom moet blijven.
Maar waarom willen buren dat?
Gaat het om de zon, het vallend blad of de vogels?
Zijn er dan nog andere oplossingen?
Daarbij helpen buurtbemiddelaars.
Het krijgen van meer geluk, in plaats van gelijk, staat voorop.
Buurtbemiddelaars zijn onafhankelijk, hebben geen eigen belang bij het conflict en daarmee krijgen ze vaak het vertrouwen van beide partijen.
Dat maakt het succesvol.

Bent u ouder dan 21 jaar, woont u in de gemeente Sluis, kunt u goed luisteren, heeft u een neutrale en onpartijdige houding, benadert u mensen op een open en positieve manier en wilt u een leerzame gecertificeerde training volgen?
Neem dan contact op met coördinator Anja Rijlaarsdam via tel. 06 – 20260665 of buurtbemiddeling@gemeentesluis.nl.