Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Archief / Bezoekersinformatie

Bezoekersinformatie

Openingstijden

maandag t/m donderdag      9.00 – 12.00 uur en 13.00 – 15.30 uur

vrijdag                                  9.00 – 12.00 uur

 

Contacteren

Postadres:              Gemeente Sluis  t.a.v. het archief
Postbus 27
4500 AA Oostburg

 

Telefoonnummer:0117-457000  (vanuit het buitenland +31 117 - 457 000)

E-mail: archief@gemeentesluis.nl

 

Bezoeken

Nieuwstraat 22
4501 BD Oostburg

 

Bij een bezoek verzoeken wij u eerst een afspraak te maken via bovengenoemd telefoonnummer of e-mailadres. Bij aankomst dient u zich eerst te melden aan de balie van het Klanten Contact Centrum (KCC).

 

Let op bij het parkeren of u in een blauwe zone geparkeerd staat en een parkeerschijf gelegd heeft!

 

Dupliceren

Het is mogelijk om kopieën en scans te verkrijgen van informatie uit het archief. Hiervoor worden wel leges in rekening gebracht worden. Raadpleeg hiervoor de officiële legesverordening 2016.

Van de meeste stukken mag u ook kostenloos een foto maken met een foto- of telefoontoestel zonder flits, mits u hiervoor eerst toestemming aan de archivaris vraagt.

 

Let op: Het archief van de gemeente Sluis stuurt normaliter geen kopieën of scans toe. Men dient hier voor langs te komen.

 

Publiceren

Bij het publiceren van informatie uit het gemeentearchief dient in de bronvermelding altijd verwezen te worden naar “Archief Gemeente Sluis”. Geadviseerd wordt daarbij ook het relevante deelarchief en het inventarisnummer te vermelden.  De ISIL-code (International Standard Identifier for Libraries) voor het archief gemeente Sluis is: NL-ObgGASL.

 

Bij het gebruik van archiefmateriaal voor een publicatie, dient ten minste 1 exemplaar van het boek/artikel/tijdschrift etc. kostenloos aangeboden te worden aan het archief gemeente Sluis.

 

Schenkingen & in bewaring geven

Indien uw vereniging of organisatie ophoudt te bestaan en u wilt dat deze informatie bewaard blijft voor het nageslacht, dan kunt u overwegen uw archief in bewaring te geven of te schenken aan het archief gemeente Sluis. Dit kan ook voor privé-archief. Particuliere archieven zijn vaak van grote historische waarde, aangezien ze een minder gefragmenteerd en eenzijdig beeld geven van de maatschappij dan overheidsarchieven. Wij zijn vooral geïnteresseerd in archieven die:

1)      een wezenlijke aanvulling geven op de overheidsarchieven.

2)      onderdelen van de samenleving belichten die in de overheidsarchieven niet of nauwelijks aan de orde komen.

3)      aspecten aan de orde stellen die uit de samenleving dreigen te verdwijnen.

 

N.B. Archieven die door de gemeenten worden opgenomen worden hierdoor openbaar en kunnen door archiefbezoekers worden geraadpleegd.

 

Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met het archief.

 

Vrijwilligers

Het archief heeft altijd wel werk voor enthousiaste vrijwilligers! Indien u vrijwilligerswerk overweegt bij het archief, kunt u contact opnemen via het  bovengenoemde telefoonnummer of e-mailadres.

 

Extra informatie
Klik hier voor een overzicht van enkele nuttige websites voor uw onderzoek.


 


Uitgelicht


Zoeken